Geschiedenis

BluePoint
Team 8

Invent. Improve. Inspire.

Lees meer

Punch Two
Team 7

Inspiring Innovation

Onder het motto Inspiring Innovation gingen 21 ingenieursstudenten in juli 2016 van start met het ontwerpen van de zevende Belgische zonnewagen: de Punch 2. De wagen kwam als derde over de finish in Australië en sleepte de Technical Innovation Award in de wacht.

Lees meer

Punch One
Team 6

Perfecting Performance

Gedurende de zomer van 2014 begon het nieuwe team van 16 studenten aan het ontwerpen van de zesde Belgische zonnewagen, de Punch One. Na een harde time-penalty van een uur en kleine technische problemen, werd de zonnewagen uiteindelijk vijfde in de race.

Lees meer

Indupol One
Team 5

Performance through Reliability

De Indupol One is de vijfde zonnewagen van het Belgische Solar Team. De wagen eindigde zesde in de World Solar Challenge van 2013 en won ook de Innovatie Award. Deze zonnewagen nam ook deel aan de Abu Dhabi Solar Challenge en eindigde als derde.

Lees meer

Umicar Imagine
Team 4

Innovating Energy, Energizing Innovation

De Umicar Imagine, de vierde Belgische zonnewagen, werd gebouwd met hoog efficiënte zonnecellen en een geïntegreerd concentratorsysteem. Ze finishten uiteindelijk tiende van de 37 deelnemers.

Lees meer

Umicar Inspire
Team 3

Together we create a greener tomorrow

Tijdens de World Solar Challenge in 2009 vertrok het derde Belgische team met een geweldige start: na één dag stond de Umicar Inspire op de tweede plaats. Door hevige wind is de wagen gecrasht, waardoor het team uit de race moest stappen.

Lees meer

Umicar Infinity
Team 2

Transforming Vision into Innovation

De Umicar Infinity nam in 2007 deel aan de World Solar Challenge en eindigde met een tweede plaats uit de 19 deelnemers, voorlopig het beste resultaat van het Belgische Solar Team. Het tweede team kon ditmaal verder bouwen op de expertise van het vorige team, waarvan...

Lees meer

Umicar One
Team 1

We don't build a car, we create the Future

De Umicar One was de eerste zonnewagen gemaakt door het Belgische Solar Team. Het nam in 2005 deel aan de World Solar Challenge en eindigde op een tiende plaats uit de 22 deelnemers die deelgenomen hebben in de challenger klasse. Een...

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x