Indupol One
Team 5

Indupol One <br><small><small> Team 5 </small></smal>

De Indupol One is de 5de zonnewagen van het Belgische Solar Team. Vier wielen is één van de grootste verschillen met de vorige wagens. De Indupol One eindigde 6de van de 42 deelnemers in de WSC® 2013 en won ook de innovatie award. Deze zonnewagen nam ook deel in de eerste Abu Dhabi Solar Challenge en eindigde daar 3de van de 15 deelnemers. Hierna nam de wagen nog deel aan de iLumen European Solar Challenge in 2014 en 2016.

De wagen had een innovatief batterijpakket dat 3D geprint was voor de eerste keer in de geschiedenis van de wedstrijd. Hierdoor kon de opgewekte warmte gecreeërd door het opladen en afladen van de batterbij onmidelijk weg. Met deze innovatie wonnen we de innovatieprijs.

Zesde eindigen zonder grote problemen was een ongelofelijke verwezelijking. Team vijf wou de meest betrouwbare wagen bouwen en slaagde hier vlekkeloos in. Ze waren dan ook ongelofelijk blij toen ze over de finish in Australië kwamen.

 

Een zesde plaats was een heel goed resultaat, maar toch wouden ze meer. De wagen was goed genoeg om wedstrijden te winnen. Na het wereldkampioenschap hebben ze de wagen voorbereid om naar Abu Dhabi te gaan om daar deel te nemen aan de eerste wedsrijd in het Midden-Oosten.

De tests op het Formule één circuit verlopen vlekkeloos. Het was vanaf de start al duidelijk dat de verbeteringen die ze nog doorgevoerd hadden de wagen significant beter maakte.

Na een zenuwslopende wedstrijd door de woestijn, behaalde de Indupol One de 3e plaats. De eerste bronzen medaille voor een Belgische zonnewagen.

Deze wagen werd gebouwd door onderstaand team. Het is een prachtexemplaar dat nadien nog voor meerdere wedstrijden gebruikt is en over heel het land te bezichtigen was op allerlei events.

 

De iLumen European Solar Challenge 2014 - 3e plek

 

 

 

De iLumen European Solar Challenge 2016 - 2e plek.

 

 

 

 

 

Webdesign by