Indupol One
Team 5

Performance through Reliability

De Indupol One is de vijfde zonnewagen van het Belgische Solar Team. Vier wielen is één van de grootste verschillen met de vorige wagens. De wagen eindigde zesde van de 42 deelnemers in de World Solar Challenge van 2013 en won ook de Innovatie Award. Deze zonnewagen nam ook deel aan de allereerste Abu Dhabi Solar Challenge en eindigde daar als derde van de 15 deelnemers. Hierna nam de wagen nog deel aan de European Solar Challenge in 2014 en 2016.

De wagen had een innovatief batterijpakket dat 3D-geprint was, als eerste in de geschiedenis van de wedstrijd. Hierdoor kon de opgewekte warmte gecreëerd door het opladen en afladen van de batterij onmiddellijk weg. Hiermee wonnen we de Innovatie Prijs.

Zesde eindigen zonder grote problemen was een ongelofelijke verwezenlijking. Team vijf wou de meest betrouwbare wagen bouwen en slaagde hier vlekkeloos in. Ze waren dan ook ongelofelijk blij toen ze over de finish in Australië kwamen.

Een zesde plaats was een mooi resultaat, maar toch wouden ze meer. De wagen was goed genoeg om wedstrijden te winnen! Na het wereldkampioenschap hebben ze de wagen voorbereid om naar Abu Dhabi te gaan om daar deel te nemen aan de eerste wedstrijd in het Midden-Oosten.

De tests op het Formule 1 circuit verliepen vlekkeloos. Het was vanaf de start al duidelijk dat de verbeteringen die nog doorgevoerd waren, de wagen significant beter maakten.

Na een zenuwslopende wedstrijd door de woestijn, behaalde de Indupol One de derde plaats. De eerste bronzen medaille voor een Belgische zonnewagen!

Deze wagen werd gebouwd door onderstaand team.

De European Solar Challenge 2014 - derde plaats

De European Solar Challenge 2016 - tweede plaats

 

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x