Umicar Imagine
Team 4

Innovating Energy, Energizing Innovation


De Umicar Imagine, de vierde Belgische zonnewagen, werd gebouwd met hoog efficiënte zonnecellen en een geïntegreerd concentratorsysteem. Het was het eerste team met dergelijk systeem en sprong zo creatief om met de beperking in oppervlakte van zonnecellen die door de organisatie opgelegd werd. Ze finishten uiteindelijk tiende van de 37 deelnemers.

De wagen gebruikte hoogstaande technologieën om zo performant mogelijk te zijn. Ze finishten zesde tijdens de kwalificatie en kregen hierdoor een droomstart voor de echte wedstrijd.

Ze verloren enkele posities in de eerste helft van de competitie, maar kwamen sterk terug tijdens de tweede helft.

Na 2600 kilometer rijden, kreeg de Umicar Imagine een technisch probleem. De batterijen werden te warm en moesten gekoeld worden. Het team verloor veel tijd door deze tegenslag.

Uiteindelijk finishten ze op een tiende plaats. Het team moest zijn batterij vervangen en dit ging gepaard met een tijdstraf. Ze waren wel één van de acht teams die de finish haalden zonder grote problemen. Alle 29 andere teams hadden hun zonnewagen op een trailer moeten vervoeren tijdens bepaalde delen van de wedstrijd.

AFMETINGEN  
Lengte: 4.70 meter 
Breedte: 1.75 meter 
Hoogte: 1.04 meter
GEWICHT175 kilogram
SNELHEIDMaximum: 130 km/uur 
Cruising: 90 km/uur
BODYCarbon
SOLAR CELL EFFICIENCYMeer dan 30%

 

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x