Umicar Infinity
Team 2

Umicar Infinity <br><small><small> Team 2 </small></smal>

De Umicar Infinity nam deel aan de World Solar Challenge in 2007 en werd vicewereldkampioen met een 2de plaats van de 19 deelnemers, voorlopig het beste resultaat van het Belgische Solar Team. Het 2e team kon ditmaal verder bouwen op de expertise van het vorige team waarvan ze optimaal geprofiteerd hebben.

Het frame was nog steeds gemaakt uit aluminum, de body uit carbon. Het aluminium frame zorgde voor een robuuste ophanging terwijl de koolstof body de stijfheid van de aerodynamische vorm garandeerde. 

In de woestenij van Australië moest het team creatief omspringen met het minimum aan materiaal dat ze hadden. Om optimaal gebruik te maken van de energie van de zon richtten ze het zonnepanaal in de juiste hoek. De draagstructeren hiervoor waren toen nog ladders, zoals zichtbaar op onderstaande foto. De Umicar Inifinity stak de andere wagens meerdere malen voorbij tijdens de wedstrijd. Voor deze nieuwe speler in de top 5 was er uiteraard veel mediabelangstelling. De Umicar Infinity kreeg zelfs een helikopterbezoek terwijl ze een andere wagen inhaalden.  Het team voelde pure vreugde toen ze de finish passeerden. De behaalde zilveren plak  was een sterk teken naar alle concurrenten. Het Belgische team doet mee aan de top en wilt de wedstrijd winnen!

Webdesign by