Umicar Infinity
Team 2

Transforming Vision into Innovation


De Umicar Infinity nam in 2007 deel aan de World Solar Challenge en eindigde met een tweede plaats uit de 19 deelnemers, voorlopig het beste resultaat van het Belgische Solar Team. Het tweede team kon ditmaal verder bouwen op de expertise van het vorige team, waarvan ze optimaal geprofiteerd hebben.
 
Het frame bestond nog steeds uit aluminum, de body uit carbon. Het aluminium frame zorgde voor een robuuste ophanging, terwijl de carbon body de stijfheid van de aerodynamische vorm garandeerde. 

In de woestijn van AustraliĆ« moest het team creatief omspringen met het minimum aan materiaal dat ze ter beschikking hadden. Om optimaal gebruik te maken van de energie van de zon, richtten ze het zonnepaneel in de juiste hoek. De draagstructuren hiervoor waren toen nog ladders. 


De Umicar Infinity stak de andere wagens meerdere malen voorbij tijdens de wedstrijd. Voor deze nieuwe speler in de top vijf was er uiteraard veel mediabelangstelling: de Umicar Infinity kreeg zelfs een helikopterbezoek tijdens het inhalen van een andere wagen.

Het team voelde pure vreugde toen ze de finish passeerden. De zilveren medaille was een sterk teken naar alle concurrenten: het Belgische team doet mee aan de top en wilt de wedstrijd winnen!

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x