8 mei 2019

150 jongeren presenteren uitvindingen tijdens jubileumeditie van de Solar Olympics

In september schreven meer dan 70 teams zich in voor de Solar Olympics:,de 34 meest innovatieve groepjes werden gekozen en kregen een teamlid van het Agoria Solar Team als coach toegewezen. Na vele feedbacksessies en een dag vol workshops over ondernemerschap, was het tijd voor de Finaledag.

Tijdens deze spannende dag toonden de leerlingen hun resultaat aan een jury van vier experts. Deze jury beoordeelde de projecten op originaliteit, duurzaamheid en technische diepgang. In de categorie Solar Challengers, raceten de miniatuur zonnewagentjes op een baan van 12 meter lang. Victor Solar Team haalde hier de overwinning na een spannende finale, net voor de Sunmasters op tweede plaats en Socars 2 op de derde plaats.



Het Victor Solar TeamDe zonnewagen van het Victor Solar Team

Ook dit jaar zaten er weer veel innovatieve gadgets bij. Zo ontwierp een team  een vuilnisbak op zonne-energie, die een beloning geeft wanneer je een bepaald aantal papiertjes weggooit. Een ander team bouwde een barbecue die gebruik maakt van zonnepanelen. Ook een fietshelm met richtingaanwijzers en remlicht is een creatie van één van de teams.

Zowel de Publieksprijs als de Technopolis Technologieprijs werden gewonnen door de Singularity Engineers. Deze groep bouwde een boot die ingezet kan worden om de waterkwaliteit te bepalen. De Gat-in-de-markt Prijs werd veroverd door de Zonneboyslers. Met hun creatie  SIS (Sustainable innovative shower head) konden ze in hun voetbalclub tot wel 11,43 euro per week aan water besparen. De Beste Juniors waren de twee jongens die het Multi Game Board maakten, een spelbord waarop je verschillende spelletjes kon spelen op zonne-energie.



De Singularity EngineersMulti Game Board


De Zonneboyslers


De geslaagde vijftiende editie van de Solar Olympics werd geëindigd met een groepsfoto voor Technopolis. 

Tot volgend jaar!



Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x