11 september 2019

Aangekomen in Australië!

Wil je onze tocht door de Australische outback volgen? Meer informatie kan je hier terugvinden.

Naar de andere kant van de wereld

Het team werd herenigd in Darwin, Australië; vier teamleden vlogen eerder naar Australië om de route te verkennen, terwijl de andere 15 teamleden rechtstreeks naar Darwin vlogen.

Al sinds het begin van het project tellen we af naar begin september, wanneer we eindelijk naar Australië zouden vertrekken voor de start van het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Vorige week was het eindelijk zo ver: het team kwam aan in Darwin, Australië, waar binnen net iets meer dan een maand zullen starten aan de race. Ook de BluePoint kwam een dag later aan: de opluchting was groot toen de kist waarin de zonnewagen vervoerd werd open ging en de wagen onbeschadigd bleek. Na het uitladen van het materiaal kon het echte werk beginnen: we zijn volop bezig met de laatste voorbereidingen voor het testen kan beginnen.

Het moment net na de cover van de BluePoint gehaald werd.

De kisten met de BluePoint, gereedschap en extra tools werden aan onze werkplaats afgezet door een camion, na transport vanuit Sydney.


De eerste dagen in Australië

Hoewel we wel wat tijd nodig hadden om te recupereren van de jetlag en te wennen aan het warme weer, is de eerste week in Australië goed gestart.  

 

Enkele teamleden reden van finish naar start om de route in de tegengestelde richting te verkennen. Hierbij bezochten ze Top Dutch Solar Racing, een Nederlands team.


De avond voor de aankomst van de BluePoint kon het team genieten van de zonsondergang op het strand.


Aangezien de schroefmachines in de kisten staken, moesten deze manueel opengemaakt worden.


Sommige teamleden konden niet wachten om de zonnewagen terug te zien. 

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x