Belgisch Solar Team krijgt nieuwe naam en hoofdsponsor

Donderdag 12 januari - Het Leuvense studententeam dat in oktober zal deelnemen aan het wereldkampioenschap voor zonnewagens gaat verder als het Innoptus Solar Team. Hiermee komt er een einde aan het tijdperk van het Agoria Solar Team. Als Agoria Solar Team konden de ingenieursstudenten in de afgelopen jaren heel wat indrukwekkende prestaties neerzetten. Zo werden ze naast wereldkampioen ook tweemaal Europees kampioen en konden ze een wereldrecord bemachtigen.

Langlopende samenwerking

Innoptus is geen onbekende voor het Leuvense studententeam. Al sinds 2016 werken de studenten samen met het bedrijf (toen nog Cadcorner) voor de ontwikkeling van hun innovatieve zonnewagens. Voor de ontwikkeling van de tiende Belgische zonnewagen, die in oktober zal deelnemen aan het wereldkampioenschap in Australiƫ, wordt de samenwerking nog verder uitgebreid.

Samen met zusteronderneming Infinite, stelt Innoptus high-end technologie, expertise en ondersteuning ter beschikking van het Solar team, wat hen toelaat met de beste technologie en best practices te werken.

Einde van een tijdperk

De afgelopen vier jaar stond Agoria, de Belgische technologiefederatie, het team bij als hoofdsponsor. Tijdens deze periode ontwikkelde het studententeam van de KU Leuven twee zonnewagens waarmee heel wat indrukwekkende resultaten geboekt konden worden. Zo werd het team in 2019 wereldkampioen en in 2020 en 2021 Europees kampioen met de achtste Belgische zonnewagen, de BluePoint. Met de nieuwste Belgische zonnewagen, de BluePoint Atlas, kon het team een wereldrecord op hun naam zetten. De studenten van de KU Leuven willen Agoria bedanken voor de vruchtbare samenwerking.

Vooruitblik

Momenteel zijn de studenten druk bezig met de ontwikkeling van de tiende Belgische zonnewagen. Hiermee zullen ze in oktober deelnemen aan het wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australiƫ. De studenten worden er uitgedaagd om met hun zonnewagen zo snel mogelijk van Darwin naar Adelaide te rijden, een traject van 3021 kilometer recht doorheen de Australische Outback.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x