28 september 2019

Bijna klaar voor de race

TRANSFORMATIE NAAR EEN RACE TEAM

Zaterdag twee weken voor de race: deze dag stond gemarkeerd in onze agenda als de fameuze sleutelstop. Deze deadline houdt in dat we stoppen met sleutelen aan de BluePoint en de wagen officieel race-klaar is. Na deze dag wordt er enkel gefocust op onderhoud en voorbereidingen voor de race & de technische keuring. Alle procedures die nodig zijn tijdens de race worden op punt gesteld, het tentenkamp wordt voorbereid en de regels  worden voor een laatste keer nagekeken. Zo kan niet alleen de wagen maar ook wij als team race-klaar aan de start verschijnen!

Pas zodra de wagen in race conditie is, kunnen er strategische testen uitgevoerd worden. Bij deze testen rijden we met de wagen op de openbare weg en wordt het verbruik opgemeten & geanalyseerd.

De wagen wordt ingeladen om te vertrekken naar Gunn Point Road, de test locatie. In tegenstelling tot de voorbije weken, testen we nu niet meer op afgesloten circuits en wegen: de testen vinden plaats op een open baan, waar veel ander verkeer en zonnewagens tegelijkertijd rondrijden.

Af en toe moeten we de wagen stoppen aan de kant om enkele technische checks te doen of om bijvoorbeeld het vervangen van een platte band te oefenen. Door regelmatig de wagen te controleren, wordt ervoor gezorgd dat de wagen een hele dag veilig kan rijden. Tijdens de race doen we deze checks enkel 's ochtends en 's avonds om tijd te sparen. 

Het team blijft groeien

Tijdens de omvorming naar een race-team wordt de groep steeds groter. Veel oud-teamleden komen naar Australië om ons team te ondersteunen en de werklast te verlichten. Door de ervaring van vorige races kunnen de alumni waarschuwen voor fouten die in het verleden ook al gemaakt zijn. Er is zelfs een alumnus van het allereerste Solar Team mee naar Australië, 15 jaar na zijn eigen deelname.
De alumni-werking is een van de redenen waarom we kunnen zeggen dat het Belgische Team zo'n sterk race-team vormt!


Foto beschrijving van links naar rechts, boven naar onder:

1 Tijdens een testdag valt de Australische zon niet te onderschatten: we smeren voldoende zonnecrème, drinken veel water en blijven, waar mogelijk, zo veel mogelijk uit de zon. 2 De sleutelstop was een grote deadline voor het team; toen we de deadline hadden gehaald, moest dat natuurlijk ook gevierd worden door een uitstapje te maken naar het nabije natuurpark. 3 Enkele dagen geleden kwam de organisatie van de race langs op onze werkplaats om de wagen te keuren voor 'testen op de openbare weg'. De officiële goedkeuring voor Stuart Highway, waar we 3021 kilometer op zullen rijden, is strenger en volgt hopelijk volgende week. 4 Op Gunn Point Road rijden veel verschillende solar teams tegelijkertijd rond, dit wordt aangegeven voor de locals die de baan gebruiken.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x