Hannelore Verhaegen, Business Relations

Het tweede teamlid dat aan bod komt in onze tweewekelijkse teamvoorstelling is Hannelore Verhaegen. Ze houdt zich vooral bezig met de business relations en de financiële kant van het Punch Powertrain Solar Team. Het is haar taak om de enorme Excel spreadsheet van het team in toom te houden.

Hannelore, na Joachim vorige keer, gaan we met jou terug naar de vaste stek waar veel van de huidige en oude teamleden van het Punch Powertrain Solar Team vandaan komen.

Klopt, ik studeer op dit moment Elektronica en ICT aan Groep T en blijkbaar hebben de meeste Solar Team alumni een achtergrond in Elektromechanica of elektronica. Toch merk je dat het team steeds meer andere richtingen aanspreekt. Zo zijn Joachim en Thierry industrieel ingenieurs in de chemie en doet is Lander een burgelijk ingenieur in de chemie.

Wat was voor jou de grootste motivatie om deel te nemen aan het Solar Team?

Na mijn Master was ik op zoek naar een postgraduaat waar een concreet project aan vasthing. Het Solar Team leek mij het juiste project door de uitdaging die er aan vast hangt. Vooral omdat ik het al een tijdje aan het volgen was en zag dat het Solar Team sterk aan elkaar hing. Je zit samen met twintig andere studenten twee jaar lang keihard aan een project te werken en je hoopt natuurlijk dat het tot een goed einde komt.

Hoe kwam je op de keuze om te gaan voor Business Relations en Finance?

Nadat ik al een paar jaar in een technische richting aan het studeren was wou ik ook eens iets nieuws doen dat iets minder technisch was. Aangezien ik toch wel interesse heb in cijfers, leek Business Relations en Finance echt wel een functie voor mij.

Daar moet ik dus onder verstaan dat je voortdurend bezig bent met enorme Excel spreadsheets met cijfers in toom te houden.

Klopt, Excel is zo wat mijn beste vriend geworden (lacht). In het begin was het natuurlijk wel stresserend aangezien ik dit soort dingen nog nooit eerder gedaan had, maar gelukkig werd ik goed begeleid door het teamlid van vorig jaar dat zich bezighield met de financiën. Dat was een enorme geruststelling.

Aangezien je over de financiële kant gaat neem ik aan dat je ook altijd deel bent van alle grote aankopen en beslissingen van het team?

Klopt, zo zitten we voor elke grote aankoop, zoals de motor of het zonnepaneel, samen met het hele team en verschillende oud-teamleden. Op zo een bespreking is het dan mijn taak om het grotere financiële plaatje in het achterhoofd te houden en duidelijk te maken welke gevolgen die specifieke aankoop kan hebben op het budget.

Met je functie Business Relations hou je natuurlijk ook de andere kant van het financiële verhaal in het oog.

Business Relations houdt in dat ik vooral naar bedrijven ga en presentaties geef om hen te overtuigen mee te stappen in het verhaal van het Solar Team. Dit kan gaan over een financiële sponsoring van het team, maar kan ook sponsoring in natura zijn. Vaak betekent dit dat we een lijstje maken van bedrijven die elementen produceren die wij nodig hebben.

Dit jaar ben je samen met Lynn de enige twee vrouwen in het team, het team vorig jaar had zelfs geen vrouwen. Kan je je mannetje/vrouwtje zo wat staan?

In onze richting zitten sowieso al zeer weinig vrouwen. Ik zit nu zelf al een paar jaar in een richting die voor het merendeel wel uit mannen bestaat dus ben ik het wel al even gewoon om mijn mannetje te staan. (lacht) Mijn deelname heeft zeker geen ideologisch doel, maar het Solar Team is een project waar ik me goed in voel en waarvoor ik met honderd procent voor wil inzetten.

Wat is het belangrijkste dat je hier uit gaat overhouden?

Enorm veel ervaring naar mijn mening. Ook al zijn we nog steeds studenten, toch zijn we al bezig in ons eigen bedrijf waar iedereen zijn specifieke taak heeft. Het lijkt me vooral ook een goede brug tussen de academische en professionele wereld.

Waarom?

Ik ben al naar veel jobbeurzen geweest en vaak zie je dan dat bedrijven wel mensen nodig hebben met ons diploma ,maar toch al op zoek zijn naar mensen met enige praktijkervaring. Hier beschik je als student nog niet over, behalve als je ergens al een stage gedaan hebt. Het Solar Team geeft je ervaring die je ongetwijfeld meeneemt naar de professionele wereld.

De belangrijkste vraag van ons interview nu

En die is?

Waar gaat het Solar Team eindigen in Australië?

Hopelijk eerste he!

Bedankt voor het interview Hannelore!

Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x