21 mei 2017

Pieter en Jasper gekozen als piloten voor in Australië.

Pieter en Jasper gekozen als piloten voor in Australië

Vorige week hebben we de twee piloten gekozen die samen met racepiloot Bert Longin in Australië met onze zonnewagen zullen rijden. De kandidaat-piloten moesten drie proeven afleggen: een looptocht, een zichttest en een ritje met een racesimulator. Teammanager Joachim hakte samen met racepiloot Bert Longin de knoop door.

 

Vier leden van het team hadden zich kandidaat gesteld om in Australië met de wagen te rijden: Jasper, Pieter, Kris en Hannelore. Zij moesten enkele proeven afleggen voor teammanager Joachim en racepiloot Bert Longin: “Ik heb bij de vorige editie in Australië met de wagen gereden en ben toen zelf verschoten van hoe moeilijk en intens dat is. De cockpit van de zonnewagen is héél klein en het wordt er al snel heel warm. Daarom is het belangrijk dat de piloten een goede basisconditie en concentratie hebben.”

 

Fysieke proeven

Die basisconditie en concentratie werden getest aan de hand van 3 proeven. Na een looptocht door de Rotselaarse bossen mochten de kandidaat-piloten zich bewijzen op een Batak-toestel. Dat is een apparaat ontworpen voor racepiloten dat hun zicht opent en de concentratie voor fijne motoriek en coördinatie verbetert.

In dit filmpje kan je zien hoe dat er aan toe ging.

De racesimulator testte vervolgens hun hand-voet-coördinatie en hun zicht op de baan. “Het is belangrijk om ook te testen hoe piloten kijken naar de baan: hebben ze een tunnelzicht, of kijken ze net breed of kort”, vertelt Bert Longin. “Zo’n simulator is niet langer een grote PlayStation, maar komt erg dicht bij een echte rijervaring met een racewagen. Het was dus de ultieme test voor de voornamelijk onervaren kandidaten. We hebben gekeken wie de snelste ronde reed.”

Moeilijke keuze

De testen verliepen goed en het was moeilijk om een keuze te maken. Na de fysieke proeven en het evaluatiegesprek werden de totaalscores opgeteld en de twee extra piloten gekozen: Pieter en Jasper zijn onze piloten in Australië! Pieter maakte het ontwerp van de krachten die de zonnewagen zullen belasten en Jasper is verantwoordelijk voor de bedrijfsrelaties binnen het Solar Team en is hoofd van energie. Samen met Bert Longin zullen Pieter en Jasper in Australië de 3021 kilometer lange tocht afleggen.

De regionale TV zender ROB TV kwam een reportage maken over de testen. Hier kan je die reportage bekijken

We zijn blij dat de piloten gekozen zijn en werken ondertussen hard verder aan onze wagen. Blijf ons zeker volgen om te lezen hoe dat verloopt: Facebook, Twitter en Instagram.


 

 

 

Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x