Punch Powertrain opnieuw hoofdpartner van het Solar Team.

Leuven, 3 april 2017 – Punch Powertrain is wederom hoofdsponsor van het KU Leuven Solar Team. Het project stimuleert jongeren om voor een technologische richting te kiezen en promoot duurzame energie.

Een vruchtbare samenwerking

Punch Powertrain deelt als hoofdpartner van dit grote project dezelfde passie als de 21 ingenieursstudenten en dit al voor de derde opeenvolgende keer. 
Joachim Verheyen, teammanager van het Solar Team:

“Punch Powertrain is voor ons een gedroomde hoofdpartner. We kunnen bij hen altijd terecht voor technisch advies, maar ook voor de praktische kant van het verhaal. Zo zal een cruciaal deel van de productie, nl. de assemblage waarin alle componenten samengebracht worden, bij Punch Powertrain in Sint-Truiden gebeuren. Het enthousiasme waarmee iedereen bij Punch Powertrain ons ondersteunt, geeft ons echt een boost om onszelf te overstijgen.”

De vooruitgang van de nieuwe zonnewagen

De nieuwe zonnewagen is al geproduceerd. Na 8 maanden vol met simulaties en berekeningen is voor het team de bouw van de zonnewagen afgelopen. De perfecte vorm is gekozen uit 500 verschillende CAD-tekeningen en is uitgefreesd in een mal. Hierin werden alle stukken carbon handmatig op de ideale plek gelegd. Momenteel zit het team in het begin van de assemblagefase. Meer dan 100 componenten worden met uiterste precisie in de wagen geplaatst. De toegelaten maximale afwijking in slechts één tiende van een millimeter. Naast het creëren van een zonnewagen zet het Solar Team in op het creëren van een perfect team. Zo kwam Marc de Wind, COO van Punch Powertrain, het team helpen tijdens een interactieve communicatietraining.

Wereldkampioenschap

De wagen is klaar in juni. In oktober trekken deze studenten van KU Leuven met hun nieuwe wagen naar de Bridgestone World Solar Challenge, een tweejaarlijks avontuur van meer dan 3000 kilometer dwars door Australië. Het is de zevende keer dat een groep Belgische ingenieursstudenten deelneemt aan de race. In 2007 behaalde het team een knappe tweede plaats, de beste prestatie van het Belgische team tot nu toe. Alle kwaliteiten zijn aanwezig voor een glansprestatie bij het komende wereldkampioenschap en het team gaat voluit voor de eerste plaats. 

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x