13 juni 2017

Solar Olympics

Solar Team daagt middelbare schoolstudenten uit. 
Leerlingen presenteren gadgets op zonne-energie 

Op woensdag 10 mei organiseert het Punch Powertrain Solar Team de finale dag van de dertiende Solar Olympics. Deze jaarlijkse wedstrijd daagt leerlingen uit het secundair onderwijs in België uit om zelf een gadget te ontwerpen en te bouwen dat werkt op zonne-energie. Op deze manier wenst het Solar Team, dat elke twee jaar een zonnewagen bouwt, de Belgische jeugd op een leuke en ongedwongen manier in aanraking te brengen met technologie.

“Net als het Solar Team, bestaan de Solar Olympics al dertien jaar.” vertelt Thierry Garritsen, communicatieverantwoordelijke van het team, “Elk jaar zien we de interesse en dus ook de inschrijvingen stijgen, met nieuwe en originele ideeën”

In het begin van het schooljaar schreef het Punch Powertrain Solar Team elke secundaire school in België aan. Het team stelde alle middelbare schoolstudenten voor een uitdaging om zelf een gadget ontwerpen dat enkel aangedreven wordt door de energie van de zon. Het duurde niet lang voor de projectvoorstellen begonnen binnen te stromen. Hieruit werden de 30 meest belovende ideeën geselecteerd en deze teams verworven zo hun plaats in de finale.

De finaledag zelf wordt opgedeeld in 2 verschillende competities: de gadgets en de wagentjes. Alle teams krijgen de kans om hun gadget te laten zien aan het publiek en de jury. Deze beoordelen vakkundig de voorgestelde gadgets en loven verschillende prijzen uit. Zo zal bekeken worden wie het meest innovatieve product heeft afgeleverd. Ook het meest verkoopbare idee mag op een beloning rekenen.Hiernaast zal er ook een racetrack aanwezig zijn waarop de teams die deelnemen aan de race klasse tegen elkaar kunnen strijden. Hierin gaan ze een afstand van ongeveer 15m moeten afleggen in een rechte lijn.

 

ROB-tv

Een olifant die al onze praktische kampeerproblemen oplost.. en dat met de festivalzomer in aantocht! Deze leerlingen weten wat er écht toe doet tijdens de 13e editie van de Solar Olympics KU Leuven

Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x