26 april 2019

Solar Team organiseert tweede partnerevenement

De kernactiviteit van het Agoria Solar Team is het bouwen van zonnewagens. Dit kunnen we niet alleen: ons team vertrouwt op de ondersteuning en feedback van meer dan 150 partners uit veel verschillende sectoren. Het is traditie dat wij onze partners uitnodigen op onze partnerevenementen waar we hen verwelkomen om belangrijke mijlpalen met ons te vieren of om gewoon bij te praten.

Afgelopen donderdag nodigden we onze partners uit in het Antwerpse Havenhuis voor ons partnerevenement. Het thema van de avond: de vier pijlers van het Agoria Solar Team.

De vier pijlers van het Solar Team

Naast het bouwen van zonnewagens nemen we vier pijlers ter harte. Dit zijn:

De rode draad van ons partnerevenement was de kennismaking met deze vier pijlers. 

Wat betreft het faciliteren & stimuleren van ondernemerschap hebben we Solar Team alumnus Adrian Baiets uitgenodigd om te praten over ondernemerschap binnen het team. Hij had het voornamelijk over onze rekrutering voor Team 2020. 

Om de twee jaar begint het avontuur met als hoogtepunt Australië. We hebben dan 15 maanden de tijd om de zonnewagen te ontwerpen, te bouwen en te testen. Dit laat weinig ruimte over voor extra R&D en grote projecten. We merkten ook dat, toen we terugkwamen uit Australië, onze teamleden al hun tijd moesten besteden aan hun masterthesis of begonnen te werken. Dit betekent dat er een gat van ongeveer 7 maanden is tussen onze terugkomst uit Australië en de start van het ontwerp van de nieuwe zonnewagen. Gedurende deze maanden wordt er typisch weinig tot geen technologische vooruitgang geboekt. 

Door te rekruteren voor Team Chili willen we ons team uitbreiden met als doel te blijven innoveren en een sterker team te worden voor zowel de Bridgestone World Solar Challenge als de Carrera Solar Atacama.

De tweede pijler die we in de schijnwerpers plaatsten was het opwekken van interesse voor wetenschap & technologie bij jongeren. Dit deden we door een panelgesprek te organiseren over de promotie van STEM op scholen. Onder de genodigden waren onder meer moderator Ismaël Ben-Al-Lal (Solar Team alumnus & lid van het STEM platform), Marc Lambotte (CEO van Agoria), Laurence Schuurman (Young ICT Lady of the Year 2018) en Stephane Berghmans (CEO van Technopolis). De onderwerpen die aan bod kwamen waren onder meer vrouwen in technologie, de steeds evoluerende technologieën zelf en de rol van de overheid en bedrijven in de promotie van STEM-onderwijs.


Een voorproefje

Aan het eind van de gesprekken, presenteerden we onze laatste twee pijlers: het promoten van hernieuwbare technologie en het promoten van geavanceerde technologie. Dit deden we door onze partners een exclusieve sneak peak te tonen van enkele van de belangrijkste onderdelen van onze volgende zonnewagen, de BluePoint. Tot slot openden we de dozen waarin onderdelen naar Australië worden verscheept en toonden we...

...ons gloednieuw stuur en twee mechanische componenten!

Het stuur

De ophangingsbracket is een van de onderdelen die de ophanging verbindt met het carbon chassis. 

Nice to know: De zwaarst belaste bracket moet in het ergste geval een kracht van 10000 Newton aankunnen.

Deze Carbon Tube Insert wordt in een carbon buis gelijmd om een mechanische verbinding te kunnen maken tussen deze buis en andere onderdelen in de wagen.In de andere twee dozen zaten... Ja, dat kunnen we je niet vertellen als je er niet bij was!

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x