Van Slovenië met DSV

Van Slovenië met DSV

Tijdens de designfase van de volgende zonnewagen zijn er meer dan 500 ontwerpen gemaakt. Het beste model is gekozen op basis van aerodynamische weerstand. Om deze zo laag mogelijk te maken werd het design vaak millimeter bij millimeter bijgewerkt. Het is daarom van zeer groot belang dat het aerodynamisch design perfect geproduceerd kan worden zoals gesimuleerd op de computer. Dit doen we door een mal te maken van de ideale vorm. De mal van de volgende zonnewagen werd in Slovenië gemaakt en moest snel naar de productiefaciliteit te Indupol gebracht worden. We hebben namelijk slechts 15 maanden om de zonnewagen te bouwen. Ook al lijkt dit veel, het is het niet!

DSV Road nv was bereid om dit in drie verschillende transporten te voorzien zodat de mallen zo snel mogelijk naar de productie konden en er geen tijd verloren werd bij de bouw van de wagen. DSV Road nv heeft dit ook voor het vorige team gedaan en zag het direct zitten om het transport van de mallen opnieuw voor hun rekening te nemen. Ze doen dit vanuit hun duurzame visie! Zo zijn ze onder andere ook al bezig met het testen van een eerste elektrische vrachtwagen in Duitsland.

Het contact verliep steeds vlot en DSV Road nv was zeer flexibel in het transport van de mallen. Ze waren bereid om last-minute nog enkele aanpassingen te doen opdat onze mallen zo snel mogelijk ter plaatse waren. Als het van het Solar Team afhangt zal de samenwerking met DSV Road nv nog lang duren.

Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x