Voorbereiden op het extreme

Als solar team staan wij voor hernieuwbare energie en elektrisch transport. Door groener te gaan rijden kan de mens enorme hoeveelheden CO2 uitstoot vermijden, en zo voor een duurzamere planeet zorgen. Met ons jong, getalenteerd team, gewapend met enthousiasme en wilde plannen, tasten wij de grenzen van de technologie af door onszelf uit te dagen om een wagen te ontwikkelen die de toekomst weerspiegelt van menselijk transport. 

Met deze wagen rijden we de wereld rond. In oktober 2020 nemen we deel aan de Carrera Solar Atacama, de meest extreme zonnewagenrace van allemaal. Een zonnewagen bouwen is één ding, maar een winnende wagen creëren is veel ingewikkelder dan het lijkt! Door de rivaliteit tussen de topteams testen we de technologieën tot op de limiet, wat leidt tot innovatie in elektrische motoren, aerodynamica en mechanische optimalisatie enz. Als team van zeven ingenieursstudenten, geloven wij dat we het verschil kunnen maken door onze focus op innovatie. 

Onze wagen, de BluePoint, de beste zonnewagen ter wereld, is reeds de beste van de beste. Maar om zonnewagen races te winnen is zelfs het beste niet goed genoeg. Gedurende 15 maanden zullen we de tijd nemen om de mechanica van onze wagen te verfijnen, onze aerodynamica te stroomlijnen en een nieuwe, disruptieve rijstrategie uit te werken.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x