Het achtste team

Het achtste Agoria Solar Team is klaar voor de toekomst!

De moderne mens heeft nood aan vervoer. Transportsystemen hebben een beduidende impact op het milieu en dragen bij aan 20% tot 25% van de energieconsumptie en CO2-uitstoot in de wereld. Dit is niet duurzaam: fundamentele veranderingen zijn noodzakelijk.

Als een jong, getalenteerd team, gewapend met enthousiasme en wilde plannen, willen we de grens van technologie aftasten en een wagen ontwerpen die bijdraagt aan de toekomst van duurzame mobiliteit. Naast bijdragen aan een groene toekomst, is het ons doel om een wagen te ontwerpen die de Bridgestone World Solar Challenge in 2019 kan winnen. Dit is enkel mogelijk door middel van een perfecte samenwerking tussen het team en de partners, waarbij we verder bouwen op elkaar tot nieuwe, ondenkbare eindresultaten.

Door het ontwerpen van een nieuwe zonnewagen die de innovatieve ideeën van negentien ingenieursstudenten combineert met de beste Belgische en internationale technologieën, hoopt het team ondernemers van vandaag te inspireren. Met steun van onze Belgische en internationale partners zijn wij er van overtuigd dat ons team kan bijdragen aan de commercialisatie van elektrische wagens aangedreven door de zon. We willen tonen dat België nog steeds de sterkste is op vlak van innovatieve technologieën.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x