Onze missie

Onze missie

Eenentwintig studenten vormen de basis van het Punch Powertrain Solar Team. We zijn in july 2016 gestart om een technologische topwagen te maken in slechts 15 maanden. We gebruiken hem om te racen in verschillende wedstrijden, één ervan is de Bridgestone World Solar Challenge 2017. 

Als vzw vervullen we volgende vier doelen.

  • De promotie van hernieuwbare energie. Racen op zonne-energie gegenereerd door de zonnepanelen op het dak van onze wagen is een sterk voorbeeld van de mogelijkheden van hernieuwbare energie.
  • De interesse van jongeren voor technologie en wetenschap opwekken. Samen met verschillende partners organiseren we elk jaar de Solar Olympics. We dagen alle studenten uit de middelbare school uit Vlaanderen uit om een wagen of gadget op zonne-energie te ontwikkelen. Na enkele feedback sessies georganiseerd door ons krijgen ze de mogelijkheid om hun creatie tentoon te stellen.
  • Promotie van geavanceerde technologie. We combineren de nieuwste technologieën in onze zonnewagen.
  • Ondernemerschap stimuleren en ondersteunen. De teamleden veranderen elke twee jaar volledig. De alumni komen op regelmatige wijze samen om duurzame oplossingen voor belangrijke problemen te bespreken.

 

 

Webdesign by