Punch Powertrain Solar Team

INVENT. IMPROVE. INSPIRE.

MAAK KENNIS MET HET PROJECT

Meer informatie

Punch Powertrain Solar Team

Punch Powertrain Solar Team wint goud op meest extreme race voor zonnewagens

Het Belgische Solar Team schrijft geschiedenis: het team wint goud op de Carrera Solar Atacama! De Punch 2 was de eerste zonnewagen over de streep van de meest extreme race voor zonnewagens. De race nam de teams mee op een tocht van 2577 kilometer, door het midden van de Chileense Atacama woestijn.

De Carrera Solar Atacama staat bekend als een grote uitdaging. Niet alleen de felle zon en het extreem droge klimaat, maar ook de grote hoogteverschillen en sterke winden vormden een uitdaging voor het Belgische team.Van 0 tot 3400 meter boven zeeniveau in minder dan één dag, dat vormt een uitdaging voor een wagen die ontworpen is voor de vlakke Australische wegen. Het team moest zich aanpassen aan de extreme uitdagingen van het Andes gebergte.

In totaal heeft het team  vijf dagen  gedaan over de tocht van hoofdstad Santiago naar Arica in het noorden.

Het team is enorm trots op deze prestatie en we namen de gouden medaille en de Spirit of the Event-award mee naar België.SPONSORED BY

26 oktober 2018

Bélgica quedó primero!

Ja: het is zo ver, het Belgische Solar Team is eerste geëindigd! We zijn officieel als eerste over de finish van de Carrera Solar Atacama gereden, ver voor de andere teams.

Lees meer

Solar Story 22 - ¡Victoria! Nuestra aventura en Chile

Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x