Punch Powertrain Solar Team

INVENT. IMPROVE. INSPIRE.

Punch Powertrain Solar Team

Punch Powertrain Solar Team behaalt derde plaats en innovatieprijs op het wereldkampioenschap in Australië
Het Belgische team blikt terug op een geslaagde deelname aan de Bridgestone World Solar Challenge, het officieuze wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië. Na 5 dagen rijden over een traject van meer dan 3000 kilometer kwam de ‘Punch 2’ als derde over de finish in Adelaide. Meer dan 40 teams van over de hele wereld namen deel met hun eigen ontworpen zonnewagen. Het Nederlandse team van Delft kon voor de zevende keer de wereldbeker bemachtigen. Het Amerikaanse team van Michigan eindigde net voor ‘Punch 2’ op een tweede plaats. Op de slotceremonie mocht het belgische team ook de gegeerde innovatieprijs mee naar huis nemen. De Punch 2 maakt op een vernuftige manier gebruik van het zeil effect door de wagen in zijn geheel te draaien ten opzicht van de rijrichting. Hierdoor kan de wagen efficiënter rijden bij zijdelingse wind.
Gesponsord door: Gedurende 1,5 jaar werd de “Punch 2” ontworpen, gebouwd en getest door 21 ingenieursstudenten. Tijdens deze periode konden wij rekenen op meer dan 150 partners die altijd bereid waren om samen met ons de meest uiteenlopende uitdagingen aan te gaan. Ongelofelijk hard bedankt aan alle partners!

 

05 oktober 2018

¡Estamos en Chile!

¡Estamos en Chile!
Dag 1 in Chili zit er ondertussen op. Na 14,5 uur op het vliegtuig kwamen we, licht groggy door de jetlag, 's ochtends om kwart na acht aan in Santiago. De eerste kilometers op de Chileense weg waren verwarrend. Zoals het hoort in Chili, gingen we "back to basics" en trokken we zonder GPS...

Lees meer

Webdesign by