Punch Powertrain Solar Team

Inspiring Innovation

Word lid van het achtste Belgische Solar Team

Vacatures

Punch Powertrain Solar Team

Punch Powertrain Solar Team behaalt derde plaats en innovatieprijs op het wereldkampioenschap in Australië

Het Belgische team blikt terug op een geslaagde deelname aan de Bridgestone World Solar Challenge, het officieuze wereldkampioenschap voor zonnewagens in Australië. Na 5 dagen rijden over een traject van meer dan 3000 kilometer kwam de ‘Punch 2’ als derde over de finish in Adelaide. Meer dan 40 teams van over de hele wereld namen deel met hun eigen ontworpen zonnewagen. Het Nederlandse team van Delft kon voor de zevende keer de wereldbeker bemachtigen. Het Amerikaanse team van Michigan eindigde net voor ‘Punch 2’ op een tweede plaats.
Op de slotceremonie mocht het belgische team ook de gegeerde innovatieprijs mee naar huis nemen. De Punch 2 maakt op een vernuftige manier gebruik van het zeil effect door de wagen in zijn geheel te draaien ten opzicht van de rijrichting. Hierdoor kan de wagen efficiënter rijden bij zijdelingse wind.Gesponsord door:


Gedurende 1,5 jaar werd de “Punch 2” ontworpen, gebouwd en getest door 21 ingenieursstudenten. Tijdens deze periode konden wij rekenen op meer dan 150 partners die altijd bereid waren om samen met ons de meest uiteenlopende uitdagingen aan te gaan. Ongelofelijk hard bedankt aan alle partners!


 

Punch Powertrain Solar Team eindigt derde in Bridgestone World Solar Challenge 2017

Solar Story 20: Aftermovie Bridgestone World Solar Challenge 2017!

Webdesign by