Races

Het Innoptus Solar Team bouwt niet alleen zonnewagens voor het plezier - we bouwen zonnewagens met een doel. We nemen deel aan verschillende zonnewagen races en starten elke race met een afgebakende strategie en missie.

Sasol Solar Challenge

VOLGENDE RACE: SEPTEMBER 2024
VORIGE RACE: SEPTEMBER 2022

De Sasol Solar Challenge gaat door van 13 tot 20 september in Zuid-Afrika. Het is voor het Belgische Solar Team de tweede keer dat ze deelnemen aan deze unieke uitdaging.

Lees meer over de Sasol Solar Challenge

Bridgestone World Solar Challenge

VOLGENDE RACE: OKTOBER 2025
VORIGE RACE: OKTOBER 2023

De Bridgestone World Solar Challenge, of kortweg BWSC, is 's werelds bekendste race voor wagens op zonne-energie. Tijdens de tweejaarlijkse wegwedstrijd rijden de wagens 3021 kilometer door de Australische Outback, van Darwin in het noorden tot...

Lees meer over de BWSC

iLumen European Solar Challenge

VORIGE RACE: SEPTEMBER 2022

VOLGENDE RACE: SEPTEMBER 2024

De iLumen European Solar Challenge, ook bekend als iESC of 24 hours iLumen European Solar Challenge powered by Circuit Zolder, is een tweejaarlijkse race die plaatsvindt op het voormalige F1 circuit van in Zolder, Belgiƫ. Het is niet alleen een race op ons..

Lees meer over de iESC

Solar Challenge Morocco

VORIGE RACE: OKTOBER 2021

De Solar Challenge Morocco is een volledig nieuwe uitdaging op zonne-energie die plaatsvindt in de Marokkaanse Sahara. In vijf dagen tijd moeten de teams 2.500 kilometer afleggen met uitsluitend zonne-energie. De route doorkruist de Sahara en loopt langs de voet van het Atlasgebergte.

Lees meer over de SCM

Carrera Solar Atacama

VORIGE RACE: OKTOBER 2018

De Carrera Solar Atacama, of CSA, is een race door het Zuid-Amerikaanse land Chili. Het staat bekend als de meest extreme race voor zonnewagens omdat de auto's dwars door de Atacama-woestijn rijden, waar de zon bijna altijd schijnt en de hoogste...

Meer over de CSA
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x