Missie

De moderne mens heeft nood aan vervoer. Transportsystemen hebben een beduidende impact op het milieu en dragen bij aan 20% tot 25% van de energieconsumptie en CO2-uitstoot in de wereld. Dit is niet duurzaam: fundamentele veranderingen zijn noodzakelijk.

Als een jong, getalenteerd team, gewapend met enthousiasme en wilde plannen, willen we de grens van technologie aftasten en een wagen ontwerpen die bijdraagt aan de toekomst van duurzame mobiliteit. Naast meewerken aan een groene toekomst, is het ons doel om zonnewagens te ontwerpen die races kunnen winnen. Dit is enkel mogelijk door middel van een perfecte samenwerking tussen het team en de partners, waarbij we verder bouwen op elkaar tot nieuwe, ondenkbare eindresultaten.

Door het ontwerpen van zonnewagens die de innovatieve ideeën van een team van ingenieursstudenten combineert met de beste Belgische en internationale technologieën, hoopt het team ondernemers van vandaag te inspireren. Met steun van onze Belgische en internationale partners zijn wij ervan overtuigd dat ons team kan bijdragen aan de commercialisatie van elektrische wagens aangedreven door de zon. We willen tonen dat België nog steeds de sterkste is op vlak van innovatieve technologieën.

Het Innoptus Solar Team heeft vier belangrijke pilaren, die een leidraad vormen voor elke actie en beslissing van het team, ver voorbij het bouwen van zonnewagens.

HET PROMOTEN VAN HERNIEUWBARE ENERGIE

HET AANMOEDIGEN VAN INTERESSE VOOR WETENSCHAP & TECHNOLOGIE BIJ JONGEREN

HET FACILITEREN & AANMOEDIGEN VAN ONDERNEMERSCHAP

HET PROMOTEN VAN GEAVANCEERDE TECHNOLOGIEËN

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x