23 October 2018

Diez mil kilómetros

(This article is only available in Dutch)

Na de derde race dag in Chili staan we nog steeds aan de leiding én hebben we een persoonlijk record verbroken. Daarnaast legde de Punch 2 haar tienduizendste kilometer af, halverwege de meest extreme race ter wereld.

DAG DRIE

We hebben in totaal al 1315 kilometerafgelegd; ongeveer de helft van de 2600 kilometer van de Carrera Solar. Door het slechte weer in de voormiddag lag de snelheid lager dan het verwachtte gemiddelde. Gelukkig is de hemel rond de middag volledig opengetrokken en is de zonnewagen opnieuw kunnen versnellen. In totaal heeft de Punch 2 vandaag 509 kilometer afgelegd en is de dag geëindigd op 50 kilometer van de zevende Solar Stop, Antofagasta. 


RECORDS VERBROKEN

Chili heeft de hoogste concentratie aan zonne-irradiatie in de wereld. Dat werd vandaag extra bevestigd: in de late middag heeft het zonnepaneel een piekvermogen gehaald van meer dan 1200 Watt. Dit komt grotendeels door de hoogte: vandaag hebben we tot 2180 meter boven zeeniveau geklommen. Ook de ozonlaag is hier veel minder dik, waardoor er meer zonnestraling tot bij het paneel komt.

Niet alleen is er een recordvermogen gemeten, ook heeft de Punch 2 haar 10 000ste kilometer afgelegd. Dit is door de testfase in België, de race in Australië en nu de halve race in Chili.


WAT STAAT ER NOG TE WACHTEN?

Morgen mikken we om de hoogste bergtop van de wedstrijd overbruggen, zo’n 3430 meter boven zeeniveau. We zullen deze piek zelfs twee keer passeren.
Voorlopig hopen we te finishen op donderdagmiddag lokale tijd, vier en halve dag na de start in Santiago.Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x