19 October 2018

En la víspera de la carrera

(This article is only available in Dutch.)

Één dag voor de race in Chili zijn de laatste voorbereidingen volop aan de gang. Onze kwalificatie ronde liep niet zoals we hadden verdacht, waardoor we nu als laatste starten aan de race. No worries: niets is verloren en we mikken nog altijd op de eerste plaats!

CALIFICACIÓN

Op donderdag 18 oktober zijn we gestart aan de kwalificatieronde van de Carrera Solar in Chili. We waren als eerste team geslaagd voor alle technische keuringen en mochten dus aan de kwalificatie beginnen op het locale circuit, Autodromo Las Vizcachas. Het team met de snelste tijd op het circuit mag als eerste starten met de race.

In de laatste rechte lijn van de opwarmings-ronde begon de zonnewagen op snelheid te komen voor de fast lap. Onze piloot merkte dat hij de eerste bocht te snel naderde en probeerde dat te corrigeren. Door te hard te remmen op het ruwe wegdek is de wagen beginnen spinnen en is de wagen naast het circuit in het gras terecht gekomen.

We zijn onmiddellijk te hulp gesneld en we hebben onze piloot uit de wagen geholpen. Hij was geschrokken, maar ongedeerd. Na de elektronische en mechanische controles blijkt dat de wagen structureel nog volledig in orde is, maar tijdens het spinnen is het vizier van de zonnewagen gebarsten. Om te kunnen focussen op de herstellingen van de wagen en de voorbereidingen op de race, hebben we beslist om niet te herkansen voor de kwalificatie. Als gevolg zal onze Punch 2 als laatste zonnewagen aan de start zal verschijnen.

Zodra de wagen terug op de werkplaats aankwam, zijn we onmiddellijk gestart met de herstellingswerken. De herstellingen gingen snel vooruit en deze ochtend was de grootste schade hersteld. Ondanks de tegenslag zijn we nog steeds vastberaden om de race tot een goed einde te brengen. Dat we als laatste zonnewagen aan de start staan, geeft ons meer opportuniteit om alle verwachtingen van het thuisfront te overtreffen. Nu is het aan ons, our time to shine!

EL PRIMER DIA

Net zoals het wereld-kampioenschap in Australië is de route onderverdeeld in Solar Stops. Dit zijn plaatsen langs de route waar de zonnewagen verplicht een half uur moet stilstaan; tijd voor een snelle checkup en voor een babbeltje met de media.
In Chili passeren we zo'n 14 controle stops. De eerste volgt na 328 kilometer, in Mantos De Hornillos. In dit segment van de route zullen we tot 825 meter hoog klimmen, om vervolgens terug te dalen tot zeeniveau. We hopen op de eerste dag daar te geraken.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x