16 October 2018

En preparación para la carrera

(This article is only available in Dutch.)

Ondertussen zijn er nog vier dagen te gaan tot het begin van de Carrera Solar Atacama: de meest extreme race voor zonnewagens, 2500 kilometer dwars door Chili. De race start op zaterdag 20 oktober om 12 uur lokale tijd, wat overeen komt met 17 uur in België. Het team heeft de voorbije tien dagen gesleuteld om de Punch 2 klaar te krijgen voor de race. We hebben ongelofelijk veel zin om te vertrekken!

LAS MEJORAS

De Punch 2 werd ontworpen voor de World Solar Challenge in Australië: geen hoogte-verschillen en weinig bochten, alles draaide rond efficiëntie. Aan de andere kant van de wereld ligt de focus anders: de route van de Carrera Solar Atacama neemt ons mee langs steile hellingen, scherpe bochten en een extreem klimaat. Met kans op aard-bevingen! Om deze uitdagingen te overwinnen is er nood aan mejoras (verbeteringen) aan de wagen. Zo hebben we een nieuwe, sterkere motor ontworpen voor de Punch 2. Deze kan veel meer kracht leveren, maar dat gaat wel ten koste van efficiëntie. Ook de remmen werden vervangen door een sterker remsysteem.

DIA DE PRUEBA

Een nieuwe motor installeren is meer dan alleen sleutelen: de wagen moet ook uitgebreid getest worden op een testdag of een dia de prueba. Op de rand van Santiago bevindt zich een testcircuit, de Autodromo Las Vizcachas. Het circuit bevindt zich aan de voet van de Andes. De pitbox is niet meer dan 4 palen met een dak op: het is op z'n Chileens hier!

LA VIDA EN CHILE

Het leven in Chili, la vida en Chile!
Het team verblijft in drie verschillende appartementen, verspreid over het centrum van Santiago. Om samen te kunnen eten, spreken we elke avond af op de universiteit, vlakbij de werkplaats. Lander - halftijds kok van het team, halftijds verantwoordelijk voor de composieten van de wagen - kookt elke avond voor ons. Vaak gerechten met veel koriander, waardoor hij binnen het team ondertussen de bijnaam Korilander verdiend heeft. Maar elke avond slaagt hij er in om het hele team gelukkig te maken met zijn kookkunsten!

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x