5 October 2018

¡Estamos en Chile!

(This article is only available in Dutch.)

¡ Estamos en Chile!

Dag 1 in Chili zit er ondertussen op. Na 14,5 uur op het vliegtuig kwamen we, licht groggy door de jetlag, 's ochtends om kwart na acht aan in Santiago. De eerste kilometers op de Chileense weg waren verwarrend. Zoals het hoort in Chili, gingen we  "back to basics"  en trokken we zonder GPS de weg op: jammer genoeg moesten we eerst drie keer verkeerd rijden én onnodig tol betalen vooraleer we de juiste route vonden. Onze eindbestemming: Universidad Técnica Federico Santa María, de technische universiteit in hartje Santiago. We werden daar met open armen (en lekkere boterhammen!) ontvangen door het lokale team, Ergón.

Dit was de uitgelezen kans om ons beste Spaans boven te halen (of "no hablo Espagnol") en kennis te maken met universiteitsstudenten aan de andere kant van de wereld. 

Na onze lekkere lunch namen ze ons mee naar de lokale "Alma" voor een tweede lunch (inderdaad, wij zagen het ook niet aankomen)

Zodra onze dubbele lunch een beetje verteerd was, bracht het Chileense team ons naar hun zonnewagen. Met deze wagen, gebouwd in 2014, wouden ze deelnemen aan de Carrera Solar Atacama. Jammer genoeg is de wagen niet op tijd klaar geraakt. 

In de namiddag werd ons Belgische team opgesplitst in verschillende groepen om voor te bereiden op de aankomst van de Punch 2. 

's Avonds kwam iedereen samen voor een gezellige picnic op het grasveldje van de universiteit. De ondergaande zon in de verte en - opeens - sproeiers héél dicht bij. 

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x