24 October 2018

La subida mas dificil

(This article is only available in Dutch)

Vier dagen zijn we onderweg, de tijd vliegt! In totaal hebben we al meer dan 1700 kilometers afgelegd. Vandaag was het een drukke maar enorm leuke dag. We hebben 4 controle stops gedaan, waardoor we 2 uur hebben bijgeladen én we hebben de hoogste bergtop in de race beklommen!

DAG VIER


De zwaarste klim stond vandaag op de planning, in minder dan 6 uur zijn we van zeeniveau gestegen tot een hoogte van 3430 meter. Een hele uitdaging voor de zonnewagen en het team! Vandaag hebben we vier keer 30 minuten stil gestaan op verschillende controle stops. Daar kan het zonnepaneel de batterij laden en wordt er bijvoorbeeld ook van chauffeur gewisseld. Vier stops op één dag is veel waardoor onze batterij bijna vol was.

DE HOOGSTE BERG

De enorme klim van vandaag heeft heel wat uitdagingen met zich meegebracht. Strategisch gezien zijn deze bergen een enorme uitdaging. We moeten ervoor zorgen dat we genoeg energie hebben om  de berg op te kunnen rijden, maar op de top moet de batterij leeg zijn. Dit komt omdat we tijdens het naar beneden rijden op twee manieren kunnen laden: met het zonnepaneel en door op de motor te remmen. We kunnen dus energie van onze motor terug sturen naar het batterijpakket.

GUNSTIG WEER

Om geen energie te verspillen moet de batterij dus leeg zijn boven op de berg, dit was vandaag niet gemakkelijk. Het was een blauwe hemel en er was veel rugwind waardoor we veel energie binnen haalden met het zonnepaneel en weinig energie verbruikte door de wind. Daardoor is de Punch 2 met hoge snelheid de berg kunnen oprijden. Met een gemiddelde van 95 km/h zijn we gestart aan de zwaarste klim van de race!

Morgen is het de laatste volledige racedag, we gaan opnieuw dalen om zo langs de kust in laatste rechte lijn naar Arica te rijden. Voorlopig mikken we om op donderdag 25 oktober over de finish te komen. We houden jullie op de hoogte!

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x