22 October 2018

Un resumen del primer y segundo dìa

(This article is only available in Dutch)

Ondertussen zitten de twee eerste racedagen in Chili er op. De Carrera Solar Atacama, beter bekend als de meest extreme race voor zonnewagens ter wereld, blijft ons verrassen met haar veelzijdigheid.

SPANNENDE START

Zaterdag rond 12u45 lokale tijd reed de Punch 2 over de startlijn. De race begon in het hartje van Santiago, vlak voor het presidentieel paleis. Gedurende de eerste kilometers reed de zonnewagen door het drukke verkeer van de Chileense hoofdstad, wat voor heel wat spanning zorgde bij piloot Jasper. 

INHAALRACE

Door pech bij de kwalificatieronde ging de Punch 2 als laatste over de startstreep. We besloten om goed door te rijden om de verloren tijd goed te maken. De route van de eerste dag: 328 kilometer van Santiago naar Mantos De Hornillos aan de kust, tevens een van de langere segmenten van de race. De inhaalrace verliep vlot en aan het einde van de dag stonden we bovenaan de ranking!


ONGEWONE OMSTANDIGHEDEN

Dat het in Chili anders zou lopen dan in Australië, was duidelijk aan het traject van de route. De laatste twee dagen zijn er ook een aantal andere, onvoorziene situaties die zich hebben voorgedaan. Zo is de Punch 2 voor de allereerste keer door een tunnel gereden en hebben we de wagen, tijdens de race, een drietal keer moeten optillen voor de Chileense speedbumps.

Op de tweede dag hebben we een groot aantal kilometers én hoogtemeters moeten overwinnen. Op één dag tijd hebben we zo'n 500 kilometer afgelegd, maar zijn we ook voor de eerste keer ooit met de Punch 2 boven de 1000 meter hoogte gestegen. Het traject nam ons van de scenische baantjes aan de kust tot aan de haarspeldbochten boven in de bergen.
Aan de mooie landschappen komt geen einde!

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x