Belgische Zonnewagen vertrokken naar Australië voor WK

Zaventem, 23 augustus – Het Belgische Solar Team heeft 13 maanden gewerkt aan Punch 2, de zonnewagen waarmee 21 ingenieursstudenten op 8 oktober aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge zullen staan. Vandaag werd de zonnewagen in een op maat ontworpen kist naar Australië gestuurd door DHL Global Forwarding, daar zal het Solar Team de laatste voorbereidingen treffen.

 2000 km gereden in België

Met het vertrek van de zonnewagen naar Australië eindigt voor het Belgische Solar Team de
testperiode in eigen land. Op anderhalve maand tijd werd er in totaal 2000 km gereden op testcircuits van Punch Powertrain, Beauvechain en Ford. “Als we deze afstand op de openbare weg gereden hadden, zaten we nu in Lissabon”, vertelt communicatieverantwoordelijke Thierry Garritsen uit Hoogstraten. “Door veel kilometers te rijden kwamen we al snel achter onze werkpunten. Tijdens de testperiode merkten we bijvoorbeeld dat onze zonnewagen in het begin niet stabiel genoeg reed. We hebben de hulp van Bert Longin en zijn race ingenieur ingeroepen om samen met ons het probleem op te lossen.”

 

Transport is immense uitdaging

Punch 2 is dan wel de kleinste Belgische zonnewagen ooit gemaakt, het transport ervan blijft een uitdaging waar vele maanden voorbereidingswerk in kruipt. Samen met DHL Global Forwarding en Deufol hebben de ingenieursstudenten van het Solar Team het vervoer tot in de puntjes voorbereid. “Voor mij is het de eerste keer dat ik voor zo een uitdaging sta”, zegt logistiek manager Pieter Galle uit Leuven. “Het batterijpakket versturen is de grootste uitdaging voor het team. De batterijcellen die wij gebruiken zijn vaak niet toegelaten op vluchten. Om deze toch te kunnen versturen moeten er veel veiligheidsmaatregelen getroffen worden. Gelukkig heeft DHL Global Forwarding, in samenwerking met Deufol als verpakker van de goederen en batterijnpaketten alles tot in de puntjes kunnen regelen, zodat wij ons met het team volledig op het wereldkampioenschap konden concentreren.” Ook Linda Moens, Sales & Marketing Director België/Luxemburg van DHL Global Forwarding, is erg tevreden over de samenwerking met het Belgische Solar Team, een groep van enthousiaste en ondernemende studenten. “Dit project pas perfect in de keuze van DHL Global Forwarding voor duurzaamheid, ondernemerschap en onze GoGreen strategie. Alle ontwikkelingen die kunnen bijdragen tot milieuvriendelijke oplossingen verdienen onze steun!DHL Global Forwarding volgt als partner het hele logistieke proces op de voet: van research en development tot productie en levering.”

 

Wereldkampioenschap in Australië

De zonnewagen zal twee weken onderweg zijn naar de Australische stad Darwin. Daar start op 8 oktober de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Daar zal het Solar Team tegen 46 teams van over de hele wereld strijden. De Nederlandse teams van Delft en Twente eindigden vorig jaar op de eerste en twee plaats. Of het Belgische team hen dit jaar verslaat kan u volgen in deze krant of op Facebook, op Twitter en Instagram.

 

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x