Nieuws

Belgisch Solar Team neemt deel aan meest extreme Solar Challenge ter wereld.

De studenten van het Innoptus Solar Team, die in oktober 2023 wereldkampioen werden, bereiden zich voor op de SASOL Solar Challenge in Zuid-Afrika.

Lees meer

Belgen pakken dubbel goud in WK Australië

Belgen pakken voor tweede keer op rij goud tijdens WK Australië

Het Innoptus Solar Team is voor de tweede keer op rij goud, nadat ze in 2019 al eens wereldkampioen werden. De ingenieursstudenten hebben een foutloze editie achter de rug.

Lees meer

Belgen op een zucht van overwinning in finale WK Australië

Spannend duel in WK-Australië: Belgisch en Nederlands team strijden om leidersplaats

Het Innoptus Solar Team bleef vandaag aan de leiding in de Bridgestone World Solar Challenge. Hun achtervolgers, het Team uit Twente, kon een deel van hun achterstand goedmaken en strandt op slechts 24 kilometer van de Belgen. De komende twee dagen zullen beide teams alles op alles zetten om de felbegeerde wereldtitel mee naar huis te nemen.

Lees meer

Belgen verstevigen voorsprong tijdens bloedhete dag in WK Australië

Het Innoptus Solar Team heeft vandaag zijn voorsprong kunnen vergroten in de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap zonnewagens dat plaatsvindt in Australië. De studenten moesten gedurende de dag hun strategie verschillende keren aanpassen omdat er op deze bloedhete dag minder zonne-energie binnenkwam als gevolg van de rook van naburige bosbranden. Ze zijn momenteel halverwege hun reis van Darwin naar Adelaide.

Lees meer

Innoptus Solar Team - Belgen op kop na droomstart in WK Australië

Vandaag hebben we de leiding genomen na de eerste dag van de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap zonnewagens dat plaatsvindt in Australië. We startten op de tweede plaats na onze geweldige kwalificatieronde gisteren en eindigden de dag als nummer één dankzij een perfect uitgevoerde strategie.

Lees meer

Solar Team vestigt Belgisch record in WK-kwalificatieronde in Australië

Vandaag reed het Innoptus Solar Team de kwalificatieronde voor de Bridgestone World Solar Challenge, het wereldkampioenschap voor zonnewagens dat plaatsvindt in Australië. Zij wisten een tijd neer te zetten van 1:57.81, waardoor ze morgen als tweede van start konden gaan in de race.

Lees meer

Belgische zonnewagen doorstaat technische keuring voor WK vlekkeloos

Vandaag onderging de zonnewagen van het Innoptus Solar Team, het studententeam van de KU Leuven, de verplichte controles voor het wereldkampioenschap in Australië. Ze nemen deze editie deel met de Infinite, de 10de Belgische zonnewagen. Laatste editie in 2019 werden de Belgen wereldkampioen.

Lees meer

Innoptus Solar Team onthult nieuwste innovatie: "Hiermee streven we naar dubbel goud!"

Vandaag onthulde het Innoptus Solar Team hun nieuwste innovatie, de roterende vin. Deze innovatie hebben ze speciaal ontworpen voor de Bridgestone World Solar Challenge dat op 22 oktober van start gaat. Ze geloven hiermee een sterk competitief voordeel te behalen ten opzichte van hun tegenstanders.

Lees meer

Innoptus Solar Team stelt tiende Belgische zonnewagen voor

Vandaag stelde het Innoptus Solar Team de 'Infinite' voor, de tiende Belgische zonnewagen. De 20 ingenieursstudenten werkten een jaar lang samen aan de jubileum zonnewagen. Hun doel is om de Bridgestone World Solar Challenge in Australië te winnen.

Lees meer

Productie van tiende Belgische zonnewagen gaat van start

16 februari 2023 - Vandaag start het Innoptus Solar Team aan de bouw van de tiende Belgische zonnewagen. De komende maanden zullen de studenten van de KU Leuven voornamelijk terug te vinden zijn in de productiehal van Indupol International NV in Arendonk. Nadien zal deze zonnewagen uitvoerig getest worden zodat hij helemaal klaar is voor het wereldkampioenschap in Australië in oktober.

Lees meer

Belgisch Solar Team krijgt nieuwe naam en hoofdsponsor

Donderdag 12 januari - Het Leuvense studententeam dat in oktober zal deelnemen aan het wereldkampioenschap voor zonnewagens gaat verder als het Innoptus Solar Team. Hiermee komt er een einde aan het tijdperk van het Agoria Solar Team. Als Agoria Solar Team konden de ingenieursstudenten in de afgelopen jaren heel wat indrukwekkende prestaties neerzetten. Zo werden ze naast wereldkampioen ook tweemaal Europees kampioen en konden ze een wereldrecord bemachtigen.

Lees meer

Belgisch Solar Team eindigt op tweede plaats na bewogen eerste deelname aan Sasol Solar Challenge

Vandaag eindigde het Agoria Solar Team tweede in de Sasol Solar Challenge. Het is de eerste keer dat de studenten van de KU Leuven deelnamen aan deze wedstrijd. Na heel wat pech en een technisch defect aan hun batterij slaagden ze er alsnog in om op de tweede plaats te eindigen.

Lees meer

Solar Team maakt zich klaar voor bloedstollende eindetappe

Het Agoria Solar Team kon vandaag 19 kilometer meer afleggen dan hun grootste concurrent: het Nederlandse team uit Delft. Hiermee wonnen ze de dagetappe in de Sasol Solar Challenge. Morgen strijden de ingenieursstudenten nog een laatste keer op Zuid-Afrikaanse bodem. De studenten van de KU Leuven hopen de laatste achterstand in te halen en de wedstrijd alsnog naar hun toe te trekken. Het belooft een bloedstollende eindetappe te worden.

Lees meer

Solar Team voert strategisch steekspel met koplopers in Sasol Solar Challenge

Het Belgisch Solar Team kon vandaag de achterstand op de koplopers, het Nederlandse team uit Delft, niet verkleinen door onverwachte wegenwerken. Door de strategie die vandaag gevolgd werd, kwamen beide teams beurtelings aan de leiding van de etappe. De achterstand bedraagt minder dan 30 kilometer. Met nog twee dagen te gaan zal het heel spannend worden voor de ingenieursstudenten. Na de etappe van vandaag heeft het Agoria Solar Team ongeveer 3160 kilometer afgelegd in de Sasol Solar Challenge. Dit is de langste afstand die een Belgische zonnewagen ooit kon afleggen tijdens een wedstrijd.

Lees meer

Belgisch Solar Team doorstaat ‘blinde’ etappe vlekkeloos in Sasol Solar Challenge

Vandaag heeft het Agoria Solar Team de ‘blinde’ etappe van hun wedstrijd in Zuid-Afrika goed doorstaan. Ze kregen de route pas gisteren ter beschikking. Door deze last-minute onthulling van het traject moesten de Belgen hun strategie nog uitwerken. De studenten van de KU Leuven doorstonden deze etappe vlekkeloos. Door de beperkingen van het parcours konden ze de achterstand op de koplopers vandaag niet verkleinen.

Lees meer

Halfweg de challenge staat Belgisch Solar Team op tweede plaats na spannende strijd

Na een uitdagende etappe kon het Agoria Solar Team zijn eerste plaats niet behouden in de Sasol Solar Challenge. Het studententeam van de KU Leuven verloor zijn leiderspositie aan de grootste concurrent: het team uit Delft. Hun nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas moest vandaag twee stevige bergen beklimmen. Dit was een hele uitdaging voor de motor van de zonnewagen, die door de studenten zelf ontworpen en geproduceerd werd. De komende vier dagen gaat de spannende strijd verder.

Lees meer

Belgisch Solar Team neemt de leiding in Sasol Solar Challenge

Het Belgisch Solar Team nam vandaag de leiding in de Sasol Solar Challenge. Ze konden er met hun nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas, bijna 80 kilometer meer afleggen dan hun grootste concurrent. Hierdoor wonnen ze niet enkel de etappe van vandaag, maar konden ze ook in het algemene klassement de eerste plaats veroveren.

Lees meer

Solar Team wint tweede etappe en verkleint achterstand op leider in Sasol Solar Challenge

Het Agoria Solar Team heeft, na hun pechdag gisteren, vandaag heel wat kilometers kunnen goed maken in de Sasol Solar Challenge. Van de 100 kilometer achterstand konden ze 38 kilometer inhalen. Vanavond staat de marathon stage op het programma. Hierbij zal de betrouwbaarheid van hun nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas, op de proef gesteld worden.

Lees meer

Belgisch Solar Team eindigt op tweede plaats na dag vol pech

Het Agoria Solar Team kon vandaag als tweede starten aan de Sasol Solar Challenge. Na een vlotte start kenden de Belgen een dag vol pech. De volgwagen van de zonnewagen, die de status van de zonnewagen controleert, reed door een put en kreeg twee platte banden. Er werd snel gewisseld van volgwagen. Enkele uren later zorgde een oneffenheid in de weg ervoor dat de zonnewagen op twee wielen terechtkwam. Hierdoor gingen er vandaag heel wat kilometers verloren.

Lees meer

Solar Team mag vrijdag als tweede starten aan wedstrijd in Zuid-Afrika

Belgisch Solar Team onthult geheim wapen in aanloop naar volgende wedstrijd

Vrijdag start het Agoria Solar Team aan de Sasol Solar Challenge: een wedstrijd voor zonnewagens met een uitdagend parcours tussen Johannesburg en Kaapstad. Speciaal voor deze wedstrijd hebben de ingenieursstudenten een innovatie toegevoegd aan hun nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas, die hen toelaat om te zeilen op de wind.

Lees meer

Belgische zonnewagen rijdt voor de eerste keer in Zuid-Afrika

Donderdag 25 augustus - Het Agoria Solar Team kon vandaag voor de eerste keer hun nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas, testen in Zuid-Afrika. De zonnewagen rijdt er over minder dan een maand de Sasol Solar Challenge. Om te verzekeren dat de zonnewagen niet beschadigd raakte tijdens het transport, werd deze vandaag getest op een afgesloten testbaan.

Lees meer

29 juli 2022

Belgisch Solar Team blikt terug op de race in Marokko

Het heeft even op zich laten wachten, maar dit is de officiële aftermovie van de Moroccan Solar Challenge. Met hun zonnewagen, de BluePoint Altas, wist het Agoria Solar Team zowel dorpen te doorkruisen, als bergen te trotseren. Hierdoor behaalde ze een welverdiende tweede plaats. Nu, bijna 10 maanden later, vertrekt het team met dezelfde zonnewagen naar Zuid-Afrika. Deze zonnewagen is in tussentijd heel wat geëvolueerd en klaar om opnieuw getest te worden. Maar voor ze dit avontuur aangaan, blikken we graag even terug naar hoe het allemaal begon.

Lees meer

Belgische zonnewagen breekt wereldrecord: 1051 kilometer in 12 uur

Het Agoria Solar Team is erin geslaagd om het record 'meeste aantal kilometers gereden met een zonnewagen in 12 uur tijd' op hun naam te zetten. Het studententeam van de KU Leuven slaagde er in om met hun nieuwste zonnewagen, de BluePoint Atlas, 1051 kilometer af te leggen in 12 uur tijd. Hiermee verbraken ze het vorige record van 924 kilometer in 12 uur dat sinds 2020 op naam stond van het Nederlandse Solar Team uit Delft.

Lees meer

29 oktober 2021

Zilver voor Belgisch Solar Team in Marokko

Het Agoria Solar Team nam in oktober 2021 voor het eerst deel aan een wedstrijd op het Afrikaanse continent, dit in het warme Marokko. Op slechts vijf dagen tijd werden teams van over de hele wereld uitgedaagd om met een zelfgemaakte zonnewagen een parcours van 2500 kilometer af te leggen, dit vo...

Lees meer

29 oktober 2021

Agoria Solar Team versterkt tweede plaats na etappe vol obstakels

Donderdag 28 oktober - Het Agoria Solar Team versterkt hun tweede plaats tijdens de voorlaatste etappe in Marokko. De storm van de avond voordien zorgde voor bijkomende hindernissen op het reeds uitdagende parcours. Morgen is de laatste kans voor de Belgen om hun achterstand op de Nederlandse concurrentie goed te maken.

Lees meer

Agoria Solar Team zakt in rangschikking na hectische dag in Marokkaanse Sahara

Woensdag 27 oktober - Het Agoria Solar Team zakt naar de tweede plaats in de Solar Challenge Morocco. Hectisch verkeer en bandenpech zorgen voor problemen bij de zonnewagen. Het studententeam van de KU Leuven zit na vandaag over de helft van de wedstrijd in Marokko.

Lees meer

27 oktober 2021

Agoria Solar Team behoudt eerste plaats na nek-aan-nekrace tijdens bergetappe

Dinsdag 26 oktober - Het Agoria Solar Team vertrok deze ochtend als eerste aan de langste en meest bergachtige etappe van de Solar Challenge Morocco. Het studententeam van de KU Leuven eindigde twee minuten na de Nederlandse concurrentie uit Twente. De eerste plaats in het klassement blijft behouden.

Lees meer

26 oktober 2021

Agoria Solar Team wint eerste etappe in Marokko

Maandag 25 oktober 2021 - Het Agoria Solar Team is deze ochtend als derde gestart aan de Solar Challenge Morocco. Het studententeam van de KU Leuven kon al snel de Nederlandse concurrentie inhalen in het hectische Marokkaanse verkeer. Het team kon de eerste plaats ook behouden tijdens de stevige klim in het Atlasgebergte.

Lees meer

19 september 2021

Belgisch Solar Team wint Europees kampioenschap

Het Agoria Solar Team mag zich voor de tweede keer op rij Europees kampioen noemen. Het Leuvense studententeam kwam vandaag als eerste over de streep van de iLumen European Solar Challenge.

Lees meer

2 augustus 2021

Solar Team onthult negende Belgische zonnewagen

Het Agoria Solar Team met trots hun nieuwe zonnewagen voorgesteld voor het Afrikamuseum in Tervuren. 20 jonge ingenieursstudenten van de KU Leuven onthulden de hoogtechnologische wagen die ze in het afgelopen jaar hebben ontworpen en gebouwd. Opvallend? De door zonne-energie aangedreven wagen heeft slechts drie wielen en een unieke gestroomlijnde kogelvorm.

Lees meer

9 april 2021

Team start met bouw van de volgende zonnewagen!

Vandaag is het Solar Team begonnen met de productie van de negende Belgische zonnewagen. De lat ligt hoog, want met hun vorige zonnewagen, de BluePoint, heeft het Belgische team zowel het Europees als het wereldkampioenschap gewonnen. Het studententeam mag opnieuw rekenen op de steun van het bedrijf Indupol in Arendonk, waar het team de nieuwe zonnewagen zal bouwen. Frank Jansen, gedelegeerd bestuurder van Indupol, plaatste alvast de eerste bouwsteen van de wagen.

Lees meer

12 februari 2021

Geen Solar Race in Australië, wel nieuwe uitdagingen!

De Bridgestone World Solar Challenge in 2021 in Australië is afgelast vanwege de Covid-19 pandemie. Dit is een grote tegenslag voor ons team, omdat we de voorbije zeven maanden non-stop, dag in dag uit, naar dit avontuur hebben toegewerkt. Maar dit betekent niet dat we stoppen: we gaan door met het bouwen van de negende Belgische zonnewagen!

Lees meer

30 november 2020

Geen race in Zuid-Afrika

De uitbraak van het coronavirus heeft in het afgelopen jaar heel wat veranderingen met zich meegebracht, ook voor ons team was dit niet anders. Al meer dan een jaar werkt ons team toe naar de SASOL Solar Challenge in Zuid-Afrika. Het team heeft de moeilijke beslissing gemaakt om niet deel te nemen aan deze challenge.

Lees meer

22 november 2020

Agoria Solar Team opent tiende editie van Dag van de Wetenschap

Het Agoria Solar Team mocht op zondag 22 november de liveshow van de tiende editie van de Dag van de Wetenschap openen. Een bijzondere verjaardagseditie, want de Dag van de Wetenschap vond dit jaar voor het eerst volledig digitaal plaats.

Lees meer

17 oktober 2020

1 jaar sinds het wereldkampioenschap in Australië

Een jaar geleden wonnen we de Bridgestone World Solar Challenge 2019. Na 3021 km racen doorheen de Australische outback waren we het eerste team dat over de finishlijn in Adelaide reed. Speciaal hiervoor presenteren we met grote trots onze officiële aftermovie! Enjoy!

Lees meer

20 september 2020

Belgische zonnewagen wint Europees kampioenschap

Sinds dit weekend mag het Belgische Solar Team zich niet alleen wereldkampioen maar ook Europees kampioen noemen. De zonnewagen BluePoint reed op zondag om 13 uur als winnaar over de streep van de iLumen European Solar Challenge. Het hoogste aantal rondjes was dankzij een snelle wagen en een sterke strategie. Dit is de derde overwinning op rij voor het Belgische Solar Team, na winst in Chili in 2018 en op het wereldkampioenschap in Australië in 2019.

Lees meer

de volgende uitdaging

In het weekend van 19 en 20 september 2020 zal de European Solar Challenge plaatsvinden op het circuit van Zolder in België. De race staat beter bekend als het Europees kampioenschap voor zonnewagens en duurt 24 uur. ...

Lees meer

1 mei 2020

Sasol Solar Challenge uitgesteld tot Februari

De uitbraak van het Corona virus heeft al veel veranderingen met zich meegebracht. Gisteren kregen we te horen dat ook de race in Zuid-Afrika verplaatst zal worden. Dat betekent dat we niet zullen racen in september 2020 en in plaats daarvan zal de race doorgaan in februari 2021.

Lees meer

17 oktober 2019

Droom wordt werkelijkheid

Vandaag namen we voor de eerste keer de wereldtitel mee naar huis. We hebben 15 maanden lang gewerkt aan de BluePoint. Het werd snel duidelijk dat het een challenge was en geen race, zelfs enkele ervaren teams haalden de finish niet.

Lees meer

16 oktober 2019

Wind stuwt ons richting goud op het wereldkampioenschap

We zijn opgeklommen tot de tweede plaats in het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Echter niet op de manier die we hadden gehoopt, dit omdat er dinsdagnamiddag hevige winden oprukten die voor enkele gevaarlijke situaties zorgden.

Lees meer

14 oktober 2019

Zeilen naar derde plaats op het WK

We zijn opgeklommen tot de derde plaats op het wereldkampioenschap voor zonnewagens. We liggen nu 30 kilometer voor op onze achtervolgers en dat komt door ons geoptimaliseerde systeem om te zeilen met de wind.

Lees meer

13 oktober 2019

Eerste racedag in Australië

Na een indrukwekkende kwalificatieronde van onze professionele racepiloot Bert Longin mochten we als vierde van start gaan in Darwin. We legden vandaag 633 kilometer af, dat is 50 kilometer meer dan vorige editie. Dit is te wijten aan het feit dat de BluePoint lichter en efficiënter is ...

Lees meer

12 oktober 2019

Solar Team rijdt Belgisch record tijdens kwalificaties voor WK

De studenten van de KU Leuven hebben vandaag een vierde plaats behaald op de kwalificatie voor het wereldkampioenschap. Racepiloot Bert Longin heeft een Belgische recordtijd van 2:02.64 neergezet op het circuit van Hidden Valley in Darwin. Daarmee kan het Agoria Solar Team met hun zonnewagen, BluePoint, op zondag 13 oktober als vierde aan de start verschijnen.

Lees meer

Will Siemens lead the Agoria Solar Team to the win?

Dit artikel is enkel beschikbaar in het Engels

Lees meer

28 september 2019

Bijna klaar voor de race

Zaterdag twee weken voor de race: deze dag stond gemarkeerd in onze agenda als de fameuze sleutelstop. Deze deadline houdt in dat het team stopt met de sleutelen aan de BluePoint en de wagen officieel race-klaar is. Na deze dag wordt er enkel gefocust op onderhoud en voorbereidingen voor de race ...

Lees meer

24 september 2019

Testen & voetballen

Na een succesvolle eerste testdag vertrokken we al bijna direct naar de volgende. Voor de race proberen we veel kilometers af te leggen met de BluePoint, om zeker te zijn dat elk nieuw onderdeel in de wagen werkt en goed gemonteerd is. Tussen elke testdag hebben we steeds twee dagen tijd voor ...

Lees meer

18 september 2019

Eerste testdag in Australië

Na de aankomst van de zonnewagen in Darwin, vlogen we er meteen in om de BluePoint op punt te stellen voor de eerste testkilometers. Anderhalve week later was de wagen opnieuw afgesteld, nagekeken & helemaal klaar om de baan op te gaan. Momenteel vinden de testen plaats op een testcircuit of een ...

Lees meer

11 september 2019

Aangekomen in Australië!

Al sinds het begin van het project tellen we af naar begin september, wanneer we eindelijk naar Australië zouden vertrekken voor de start van het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Vorige week was het eindelijk zo ver: het team kwam aan in Darwin, Australië, waar binnen net iets meer dan een...

Lees meer

3 juli 2019

Belgisch Solar Team stelt trots de BluePoint voor

Op woensdag 3 juli 2019 stelden wij onze splinternieuwe zonnewagen voor. Op exact één jaar tijd ontwierpen, produceerden en assembleerden we de wagen, volledig aangedreven wordt door zonne-energie.

Lees meer

8 mei 2019

150 jongeren presenteren uitvindingen tijdens jubileumeditie van de Solar Olympics

Op woensdag 8 mei 2019 organiseerde het Belgische Solar Team de 15de editie van de Solar Olympics. Dit is een wedstrijd waarin middelbare schoolstudenten van heel Vlaanderen worden uitgedaagd een voorwerp op zonne-energie te maken. Tijdens de finaledag tonen de jongeren het resultaat aan een jury om kans te maken op een van de vele prijzen.

Lees meer

26 april 2019

Solar Team organiseert tweede partnerevenement

Ons team vertrouwt op de ondersteuning en feedback van meer dan 150 partners uit veel verschillende sectoren. Afgelopen donderdag nodigden we onze partners uit in het Antwerpse Havenhuis voor ons partnerevenement. Het thema van de avond: de vier pijlers van het Agoria Solar Team.

Lees meer

27 februari 2019

Punch Powertrain Solar Team wordt Agoria Solar Team

We hebben groot nieuws: met trots kondigen wij officieel aan dat we vanaf nu het Agoria Solar Team heten en bij deze draagt Punch Powertrain de fakkel over aan Agoria als hoofdsponsor van ons team.

Lees meer

10 januari 2019

What's next?

2018 was een jaar van grote veranderingen. Na de derde plaats in de Bridgestone World Solar Challenge in oktober van 2017 begon het zevende Belgische Solar Team met de rekruteringen van hun opvolging. Een team van 20 ingenieursstudenten werd geselecteerd en begon in juli van 2018 als het achtste Belgische Solar Team....

Lees meer

25 oktober 2018

Race Verslag CSA 2018

In oktober 2018 namen we deel aan de Carrera Solar Atacama, ook bekend als de meest extreme race voor zonnewagens. We deden mee met de Punch 2, de zonnewagen die het jaar ervoor derde was geëindigd in de Bridgestone World Solar Challenge. De race duurde vijf en een halve dag en nam ons mee langs...

Lees meer

26 oktober 2018

Bélgica quedó primero!

Ja: het is zo ver, het Belgische Solar Team is eerste geëindigd! We zijn officieel als eerste over de finish van de Carrera Solar Atacama gereden, ver voor de andere teams.

Lees meer

25 oktober 2018

Casa al final

Vlak voor het einde van de vierde racedag, dinsdag, besloten we de bergen in te trekken. Na onze controlestop in San Pedro de Atacama hebben we ongeveer een kwartiertje gereden voor we uitkwamen bij Llano de la Paciencia, vrij vertaald als de Valei van het Geduld. En geduld hebben we nodig gehad...

Lees meer

24 oktober 2018

La subida mas dificil

Vier dagen zijn we onderweg, de tijd vliegt! In totaal hebben we al meer dan 1700 kilometers afgelegd. Vandaag was het een drukke maar enorm leuke dag. We hebben 4 controle stops gedaan, waardoor we 2 uur hebben bijgeladen én we hebben de hoogste bergtop in de race beklommen!

Lees meer

23 oktober 2018

Diez mil kilómetros

Na de derde race dag in Chili staan we nog steeds aan de leiding én hebben we een persoonlijk record verbroken. Daarnaast legde de Punch 2 haar tienduizendste kilometer af, halverwege de meest extreme race ter wereld.

Lees meer

22 oktober 2018

Un resumen del primer y segundo dìa

Ondertussen zitten de twee eerste racedagen in Chili er op. De Carrera Solar Atacama, beter bekend als de meest extreme race voor zonnewagens ter wereld, blijft ons verrassen met haar veelzijdigheid.

Lees meer

19 oktober 2018

En la víspera de la carrera

Één dag voor de race in Chili zijn de laatste voorbereidingen volop aan de gang. Onze kwalificatie ronde liep niet zoals we hadden verdacht, waardoor we nu als laatste starten aan de race. No worries: niets is verloren en we mikken nog altijd op de eerste plaats!

Lees meer

16 oktober 2018

En preparación para la carrera

Ondertussen zijn er nog vier dagen te gaan tot het begin van de Carrera Solar Atacama: de meest extreme race voor zonnewagens, 2500 kilometer dwars door Chili. De race start op zaterdag 20 oktober om 12 uur lokale tijd, wat overeen komt met 17 uur in België.

Lees meer

5 oktober 2018

¡Estamos en Chile!

¡Estamos en Chile!
Dag 1 in Chili zit er ondertussen op. Na 14,5 uur op het vliegtuig kwamen we, licht groggy door de jetlag, 's ochtends om kwart na acht aan in Santiago. De eerste kilometers op de Chileense weg waren verwarrend. Zoals het hoort in Chili, gingen we "back to basics" en trokken we zonder GPS...

Lees meer

21 juli 2018

Het nieuwe team ontmoet Koning Filip & Koningin Mathilde

Op de Nationale Feestdag van zaterdag 21 juli vierde Koning Filip het vijfjarig jubileum van zijn troonsbestijging. Hiervoor nodigden de Koning en de Koningin een aantal projecten uit voor het jaarlijkse 'Feest in het Park'. Projecten met wie ze tijdens de vijf jaar Koningschap in contact zijn gekomen en waarvan de inzet ten voordele van jongeren hun bijgebleven is. En zo werd het Punch Powertrain Solar Team uitgenodigd in het Warandepark van Brussel!

Lees meer

12 oktober 2017

Race Verslag BWSC 2017

De kwalificatieronde werd gereden met de Punch 2 door professionele racepiloot Bert Longin. 42 zonnewagens verzamelden zich aan de start van het Hidden Valley circuit, met de Punch 2 als laatste in de rij. Alle teams kregen slechts één kans om de snelste tijd neer te zetten. Het Japanse team...

Lees meer

12 oktober 2017

Punch Powertrain Solar Team eindigt derde in Bridgestone World Solar Challenge 2017

Het Belgische Solar Team won brons op de World Solar Challenge in Australië. “Wij hebben hier onze hart en ziel in gestoken.”

Lees meer

11 oktober 2017

Belgisch Solar Team klimt op naar derde plaats op WK voor zonnewagens

Het Belgische Solar Team staat momenteel derde op het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Vandaag staken de Leuvense studenten de teams van de Japanse universiteit Tokai en de Universiteit van Twente voorbij. Met nog 589 kilometer te rijden, belooft morgen een spannende dag te worden.

Lees meer

10 oktober 2017

Belgisch Solar Team zit vierde in de stand op de hielen

Op de derde dag van het WK voor zonnewagens heeft het Belgische Solar Team heel wat tijd goedgemaakt. De studenten staan op de vijfde plaats, maar komen steeds dichter bij de top vier.

Lees meer

9 oktober 2017

Belgisch Solar Team klimt op naar vijfde plaats op WK

De Belgische zonnewagen is één plaats gestegen in het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Het team staat nu op de vijfde plaats.

Lees meer

8 oktober 2017

Belgische zonnewagen op zesde plaats op WK voor zonnewagens na pech

Het Solar Team staat 6e op het kampioenschap voor zonnewagens. Door iets dat aan het achterwiel sleepte, moest het team enkele concurrenten voor laten gaan.

Lees meer

7 oktober 2017

Belgisch Solar Team verovert de pole position op WK voor zonnewagens

Het Belgische Solar Team heeft in Australië de pole position verovert op het WK voor zonnewagens. Dankzij de goede kwalificatie mogen de Leuvense studenten morgen als eerste aan de race starten.

Lees meer

6 oktober 2017

Belgisch Solar Team start met geheim wapen aan WK voor zonnewagens

We starten zondag met veel vertrouwen aan het WK voor zonnewagens. Als enige team hebben we een innovatief systeem geïnstalleerd waardoor de wagen extra kan profiteren van zijwind.

Lees meer

Belgisch Solar Team in laatste rechte lijn voor start wereldkampioenschap

De 21 ingenieursstudenten van het Punch Powertrain Solar Team leven al 15 maanden toe naar het wereldkampioenschap voor zonnewagens dat op 8 oktober start in Australië. Zeven dagen voor dit WK hebben ze hun zonnepaneel met de beste zonnecellen ter wereld op hun wagen gemonteerd. Ze hopen zo een voorsprong te nemen op de internationale concurrentie.

Lees meer

Laatste voorbereidingen goed gestart!

Vanaf we onze voeten op Australische bodem gezet hebben, is het team er serieus ingevlogen! Het batterijpakket werd geassembleerd en de wagen volledig gestript om nieuwe onderdelen te plaatsen. De testperiode in Australië komt dichterbij.

Lees meer

Punch 2 aangekomen in Australië!

We zijn aangekomen in Australië, opnieuw tijd voor een update dus! We hebben net voor ons vertrek onze laatste teambuilding gehad in België. Daarna zijn we vertrokken naar Australië waar bij aankomst de hele werkplaats ingericht is. Zo kunnen we opnieuw verder werken aan onze Punch 2. Kom meer te weten over het avontuur hieronder!

Lees meer

Belgische Zonnewagen vertrokken naar Australië voor WK

Het Belgische Solar Team heeft 13 maanden gewerkt aan Punch 2, de zonnewagen waarmee 21 ingenieursstudenten op 8 oktober aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge zullen staan. Vandaag werd de zonnewagen in een op maat ontworpen kist naar Australië gestuurd door DHL Global Forwarding.

Lees meer

Wagenvoorstelling

We hebben onze splinternieuwe zonnewagen voorgesteld! De zevende Belgische zonnewagen, Punch Two, is gebouwd in 1 jaar door 21 ingenieursstudenten van de KU Leuven

Lees meer

Punch Powertrain opnieuw hoofdpartner van het Solar Team.

Bert Longin opnieuw van start in World Solar Challenge in Australië

Artikel op nieuwssite "Autosport.be" gepubliceerd op 22 november 2016.

Lees meer

Jongeren lopen storm voor technologieopleidingen.

Artikel in Vlaamse krant "De Tijd" op 13 oktober 2016.

Lees meer

En plots staat er een zonnewagen op de speelplaats.

Artikel in HLN op 10 oktober 2016.

Lees meer

Hoog performante duurzaamheid met bio-gebaseerde epichlorohydrin.

Artikel gepubliceerd in oktober editie van het Jec magazine (2016)

Lees meer

Solar Team Twente wint EK voor zonnewagens

Artikel gepubliceerd in de Vlaamse krant "De Standaard" op 26 september 2016.

Lees meer

Kipkoech versus Longin: de mens versus de machine

Artikel gepubliceerd in de Vlaamse krant "De Morgen" op 7 november 2016.

Lees meer

Man versus Machine op de Memorial van Damme

Een unieke competitie tussen man en machine voor de ogen van een volgepakt stadium. De atleet start beter dan ons. Kan de zonnewagen hem nog op tijd inhalen?

Lees meer

Zonnewagen levert energie aan Pokémon-jagers

Artikel gepubliceerd in de Vlaamse krant "De Morgen" op 2 augustus 2016.

Lees meer

De nieuwe race naar de zon

Het nieuwe team is gekozen. We gaan voor goud!

Lees meer

22 oktober 2015

Race Verslag BWSC 2015

De Punch One was de zesde zonnewagen van het Belgische team, met als hoofddoel om elk aspect van de prestaties van de auto te optimaliseren. Met dit doel van “Perfecting Performance” in gedachten vertrok het team in september 2015 naar Australië om nog wat laatste voorbereidingen en tests te doen voordat ze konden starten...

Lees meer

19 januari 2015

Race Verslag ADSC 2015

Na een zesde plaats in de World Solar Challenge wilde het team nog een stapje verder gaan met de Indupol One. Ze reisden naar Abu Dhabi om deel te nemen aan de eerste (en enige) editie van de Abu Dhabi Solar Challenge. Omdat de Indupol One oorspronkelijk was gebouwd voor de BWSC met het oog op...

Lees meer

13 oktober 2013

Race Verslag BWSC 2013

De Indupol One is de vijfde zonnewagen van het Belgische Solar Team. De wagen eindigde zesde van de 42 deelnemers in de World Solar Challenge van 2013 en won ook de Innovatie Award. De 2013-editie van de Bridgestone World Solar Challenge verliep goed voor het team. De wagen, gebouwd voor...

Lees meer

23 oktober 2011

Race Verslag BWSC 2011

De Umicar Imagine, de vierde Belgische zonnewagen, werd gebouwd van 2010 tot 2011. Ze namen deel aan de Brigestone World Solar Challenge en finishten uiteindelijk tiende van de 37 deelnemers, ondanks batterijproblemen. De wagen gebruikte hoogstaande technologieën om zo performant mogelijk te zijn...

Lees meer

24 oktober 2009

Race Verslag BWSC 2009

Gedreven door de tweede plaats tijdens de World Solar Challenge van 2007, had het team de zinnen gezet op de felbegeerde beker. Tijdens de race vertrok het derde Belgische team met een geweldige start. Na één dag stond de Umicar Inspire al op de tweede plaats van de 31 deelnemers. Vechtend voor...

Lees meer

28 oktober 2007

Race Verslag BWSC 2007

De Umicar Infinity nam in 2007 deel aan de World Solar Challenge en eindigde met een tweede plaats uit de 19 deelnemers. Het tweede team kon ditmaal verder bouwen op de expertise van het vorige team en de Umicar One, waarvan ze optimaal geprofiteerd hebben. In de Australische outback moest het...

Lees meer

2 oktober 2005

Race verslag BWSC 2005

De Umicar One was de eerste zonnewagen gemaakt door het Belgische Solar Team. Het nam in 2005 deel aan de World Solar Challenge en eindigde op een tiende plaats uit de 22 deelnemers die deelnamen in de challenger klasse. Een indrukwekkend resultaat voor de eerste deelname van het Belgische team...

Lees meer
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x