Nieuws

Droom wordt werkelijkheid

Vandaag namen we voor de eerste keer dewereldtitel mee naar huis. We hebben 15 maanden lang gewerkt aan de BluePoint. Het werd snel duidelijk dat het een challenge was en geen race, zelfs enkele ervaren teams haalden de finish niet.

Lees meer

Wind stuwt ons richting goud op het wereldkampioenschap

We zijn opgeklommen tot de tweede plaats in het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Echter niet op de manier die we hadden gehoopt, dit omdat er dinsdagnamiddag hevige winden oprukten die voor enkele gevaarlijke situaties zorgden.

Lees meer

Zeilen naar derde plaats op het WK

We zijn opgeklommen tot de derde plaats op het wereldkampioenschap voor zonnewagens. We liggen nu 30 kilometer voor op onze achtervolgers en dat komt door ons geoptimaliseerde systeem om te zeilen met de wind.

Lees meer

Eerste racedag in Australië

Na een indrukwekkende kwalificatieronde van onze professionele racepiloot Bert Longin mochten we als vierde van start gaan in Darwin. We legden vandaag 633 kilometer af, dat is 50 kilometer meer dan vorige editie. Dit is te wijten aan het feit dat de BluePoint lichter en efficiënter is ...

Lees meer

Solar Team rijdt Belgisch record tijdens kwalificaties voor WK

De studenten van de KU Leuven hebben vandaag een vierde plaats behaald op de kwalificatie voor het wereldkampioenschap. Racepiloot Bert Longin heeft een Belgische recordtijd van 2:02.64 neergezet op het circuit van Hidden Valley in Darwin. Daarmee kan het Agoria Solar Team met hun zonnewagen, BluePoint, op zondag 13 oktober als vierde aan de start verschijnen.

Lees meer

Will Siemens lead the Agoria Solar Team to the win?

Dit artikel is enkel beschikbaar in het Engels

Lees meer

Bijna klaar voor de race

Zaterdag twee weken voor de race: deze dag stond gemarkeerd in onze agenda als de fameuze sleutelstop. Deze deadline houdt in dat het team stopt met de sleutelen aan de BluePoint en de wagen officieel race-klaar is. Na deze dag wordt er enkel gefocust op onderhoud en voorbereidingen voor de race ...

Lees meer

24 september 2019

Testen & voetballen

Na een succesvolle eerste testdag vertrokken we al bijna direct naar de volgende. Voor de race proberen we veel kilometers af te leggen met de BluePoint, om zeker te zijn dat elk nieuw onderdeel in de wagen werkt en goed gemonteerd is. Tussen elke testdag hebben we steeds twee dagen tijd voor ...

Lees meer

18 september 2019

Eerste testdag in Australië

Na de aankomst van de zonnewagen in Darwin, vlogen we er meteen in om de BluePoint op punt te stellen voor de eerste testkilometers. Anderhalve week later was de wagen opnieuw afgesteld, nagekeken & helemaal klaar om de baan op te gaan. Momenteel vinden de testen plaats op een testcircuit of een ...

Lees meer

11 september 2019

Aangekomen in Australië!

Al sinds het begin van het project tellen we af naar begin september, wanneer we eindelijk naar Australië zouden vertrekken voor de start van het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Vorige week was het eindelijk zo ver: het team kwam aan in Darwin, Australië, waar binnen net iets meer dan een...

Lees meer

3 juli 2019

Belgisch Solar Team stelt trots de BluePoint voor

Op woensdag 3 juli 2019 stelden wij onze splinternieuwe zonnewagen voor. Op exact één jaar tijd ontwierpen, produceerden en assembleerden we de wagen, volledig aangedreven wordt door zonne-energie.

Lees meer

8 mei 2019

150 jongeren presenteren uitvindingen tijdens jubileumeditie van de Solar Olympics

Op woensdag 8 mei 2019 organiseerde het Belgische Solar Team de 15de editie van de Solar Olympics. Dit is een wedstrijd waarin middelbare schoolstudenten van heel Vlaanderen worden uitgedaagd een voorwerp op zonne-energie te maken. Tijdens de finaledag tonen de jongeren het resultaat aan een jury om kans te maken op een van de vele prijzen.

Lees meer

26 april 2019

Solar Team organiseert tweede partnerevenement

Ons team vertrouwt op de ondersteuning en feedback van meer dan 150 partners uit veel verschillende sectoren. Afgelopen donderdag nodigden we onze partners uit in het Antwerpse Havenhuis voor ons partnerevenement. Het thema van de avond: de vier pijlers van het Agoria Solar Team.

Lees meer

27 februari 2019

Punch Powertrain Solar Team wordt Agoria Solar Team

We hebben groot nieuws: met trots kondigen wij officieel aan dat we vanaf nu het Agoria Solar Team heten en bij deze draagt Punch Powertrain de fakkel over aan Agoria als hoofdsponsor van ons team.

Lees meer

10 januari 2019

What's next?

2018 was een jaar van grote veranderingen. Na de derde plaats in de Bridgestone World Solar Challenge in oktober van 2017 begon het zevende Belgische Solar Team met de rekruteringen van hun opvolging. Een team van 20 ingenieursstudenten werd geselecteerd en begon in juli van 2018 als het achtste Belgische Solar Team....

Lees meer

26 oktober 2018

Bélgica quedó primero!

Ja: het is zo ver, het Belgische Solar Team is eerste geëindigd! We zijn officieel als eerste over de finish van de Carrera Solar Atacama gereden, ver voor de andere teams.

Lees meer

25 oktober 2018

Casa al final

Vlak voor het einde van de vierde racedag, dinsdag, besloten we de bergen in te trekken. Na onze controlestop in San Pedro de Atacama hebben we ongeveer een kwartiertje gereden voor we uitkwamen bij Llano de la Paciencia, vrij vertaald als de Valei van het Geduld. En geduld hebben we nodig gehad...

Lees meer

24 oktober 2018

La subida mas dificil

Vier dagen zijn we onderweg, de tijd vliegt! In totaal hebben we al meer dan 1700 kilometers afgelegd. Vandaag was het een drukke maar enorm leuke dag. We hebben 4 controle stops gedaan, waardoor we 2 uur hebben bijgeladen én we hebben de hoogste bergtop in de race beklommen!

Lees meer

23 oktober 2018

Diez mil kilómetros

Na de derde race dag in Chili staan we nog steeds aan de leiding én hebben we een persoonlijk record verbroken. Daarnaast legde de Punch 2 haar tienduizendste kilometer af, halverwege de meest extreme race ter wereld.

Lees meer

22 oktober 2018

Un resumen del primer y segundo dìa

Ondertussen zitten de twee eerste racedagen in Chili er op. De Carrera Solar Atacama, beter bekend als de meest extreme race voor zonnewagens ter wereld, blijft ons verrassen met haar veelzijdigheid.

Lees meer

19 oktober 2018

En la víspera de la carrera

Één dag voor de race in Chili zijn de laatste voorbereidingen volop aan de gang. Onze kwalificatie ronde liep niet zoals we hadden verdacht, waardoor we nu als laatste starten aan de race. No worries: niets is verloren en we mikken nog altijd op de eerste plaats!

Lees meer

16 oktober 2018

En preparación para la carrera

Ondertussen zijn er nog vier dagen te gaan tot het begin van de Carrera Solar Atacama: de meest extreme race voor zonnewagens, 2500 kilometer dwars door Chili. De race start op zaterdag 20 oktober om 12 uur lokale tijd, wat overeen komt met 17 uur in België.

Lees meer

5 oktober 2018

¡Estamos en Chile!

¡Estamos en Chile!
Dag 1 in Chili zit er ondertussen op. Na 14,5 uur op het vliegtuig kwamen we, licht groggy door de jetlag, 's ochtends om kwart na acht aan in Santiago. De eerste kilometers op de Chileense weg waren verwarrend. Zoals het hoort in Chili, gingen we "back to basics" en trokken we zonder GPS...

Lees meer

21 juli 2018

Het nieuwe team ontmoet Koning Filip & Koningin Mathilde

Op de Nationale Feestdag van zaterdag 21 juli vierde Koning Filip het vijfjarig jubileum van zijn troonsbestijging. Hiervoor nodigden de Koning en de Koningin een aantal projecten uit voor het jaarlijkse 'Feest in het Park'. Projecten met wie ze tijdens de vijf jaar Koningschap in contact zijn gekomen en waarvan de inzet ten voordele van jongeren hun bijgebleven is. En zo werd het Punch Powertrain Solar Team uitgenodigd in het Warandepark van Brussel!

Lees meer

Punch Powertrain Solar Team eindigt derde in Bridgestone World Solar Challenge 2017

Belgisch Solar Team klimt op naar derde plaats op WK voor zonnewagens

Het Belgische Solar Team staat momenteel derde op het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Vandaag staken de Leuvense studenten de teams van de Japanse universiteit Tokai en de Universiteit van Twente voorbij. Met nog 589 kilometer te rijden, belooft morgen een spannende dag te worden.

Lees meer

Belgisch Solar Team zit vierde in de stand op de hielen

Op de derde dag van het WK voor zonnewagens heeft het Belgische Solar Team heel wat tijd goedgemaakt. De studenten staan op de vijfde plaats, maar komen steeds dichter bij de top vier.

Lees meer

Belgisch Solar Team klimt op naar vijfde plaats op WK

De Belgische zonnewagen is één plaats gestegen in het wereldkampioenschap voor zonnewagens. Het team staat nu op de vijfde plaats.

Lees meer

Belgische zonnewagen op zesde plaats op WK voor zonnewagens na pech

Belgisch Solar Team verovert de pole position op WK voor zonnewagens

Het Belgische Solar Team heeft in Australië de pole position verovert op het WK voor zonnewagens. Dankzij de goede kwalificatie mogen de Leuvense studenten morgen als eerste aan de race starten.

Lees meer

6 oktober 2017

Belgisch Solar Team start met geheim wapen aan WK voor zonnewagens

We starten zondag met veel vertrouwen aan het WK voor zonnewagens. Als enige team hebben we een innovatief systeem geïnstalleerd waardoor de wagen extra kan profiteren van zijwind.

Lees meer

Belgisch Solar Team in laatste rechte lijn voor start wereldkampioenschap

De 21 ingenieursstudenten van het Punch Powertrain Solar Team leven al 15 maanden toe naar het wereldkampioenschap voor zonnewagens dat op 8 oktober start in Australië. Zeven dagen voor dit WK hebben ze hun zonnepaneel met de beste zonnecellen ter wereld op hun wagen gemonteerd. Ze hopen zo een voorsprong te nemen op de internationale concurrentie.

Lees meer

Laatste voorbereidingen goed gestart!

Vanaf we onze voeten op Australische bodem gezet hebben, is het team er serieus ingevlogen! Het batterijpakket werd geassembleerd en de wagen volledig gestript om nieuwe onderdelen te plaatsen. De testperiode in Australië komt dichterbij.

Lees meer

Punch 2 aangekomen in Australië!

We zijn aangekomen in Australië, opnieuw tijd voor een update dus! We hebben net voor ons vertrek onze laatste teambuilding gehad in België. Daarna zijn we vertrokken naar Australië waar bij aankomst de hele werkplaats ingericht is. Zo kunnen we opnieuw verder werken aan onze Punch 2. Kom meer te weten over het avontuur hieronder!

Lees meer

Belgische Zonnewagen vertrokken naar Australië voor WK

Het Belgische Solar Team heeft 13 maanden gewerkt aan Punch 2, de zonnewagen waarmee 21 ingenieursstudenten op 8 oktober aan de start van de Bridgestone World Solar Challenge zullen staan. Vandaag werd de zonnewagen in een op maat ontworpen kist naar Australië gestuurd door DHL Global Forwarding.

Lees meer

Wagenvoorstelling

We hebben onze splinternieuwe zonnewagen voorgesteld! De zevende Belgische zonnewagen, Punch Two, is gebouwd in 1 jaar door 21 ingenieursstudenten van de KU Leuven

Lees meer

Punch Powertrain opnieuw hoofdpartner van het Solar Team.

Bert Longin opnieuw van start in World Solar Challenge in Australië

Artikel op nieuwssite "Autosport.be" gepubliceerd op 22 november 2016.

Lees meer

Jongeren lopen storm voor technologieopleidingen.

Artikel in Vlaamse krant "De Tijd" op 13 oktober 2016.

Lees meer

En plots staat er een zonnewagen op de speelplaats.

Artikel in HLN op 10 oktober 2016.

Lees meer

Hoog performante duurzaamheid met bio-gebaseerde epichlorohydrin.

Artikel gepubliceerd in oktober editie van het Jec magazine (2016)

Lees meer

Solar Team Twente wint EK voor zonnewagens

Artikel gepubliceerd in de Vlaamse krant "De Standaard" op 26 september 2016.

Lees meer

Kipkoech versus Longin: de mens versus de machine

Artikel gepubliceerd in de Vlaamse krant "De Morgen" op 7 november 2016.

Lees meer

Man versus Machine op de Memorial van Damme

Een unieke competitie tussen man en machine voor de ogen van een volgepakt stadium. De atleet start beter dan ons. Kan de zonnewagen hem nog op tijd inhalen?

Lees meer

Zonnewagen levert energie aan Pokémon-jagers

Artikel gepubliceerd in de Vlaamse krant "De Morgen" op 2 augustus 2016.

Lees meer

De nieuwe race naar de zon

Het nieuwe team is gekozen. We gaan voor goud!

Lees meer
Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x