13 oktober 2019

Eerste racedag in Australië

Startschot in Darwin

Na een indrukwekkende kwalificatieronde van onze professionele racepiloot Bert Longin mochten we als vierde van start gaan in Darwin. We legden vandaag 633 kilometer af, dat is 50 kilometer meer dan vorige editie. Dit is te wijten aan het feit dat de BluePoint lichter en efficiënter is dan de vorige wagen, de Punch Two. Uiteraard hebben onze tegenstanders ook niet stil gestaan, het tempo ligt gewoonweg hoger.

Het centrum van Darwin is natuurlijk geen ideaal racecircuit. Hier kan heel veel tijd verloren of gewonnen worden op strategisch vlak door rekening te houden met het verkeer op de weg. We zijn er dan ook in geslaagd om van een vierde naar een eerste plaats te klimmen in enkel het buiten rijden van Darwin.

Haasje over

Vanaf hier is er een strijd ontstaan voor de eerste vier plaatsen met de teams van Delft, Twent en Groningen. Dit is niet vanzelfsprekend aangezien voorbijsteken goede communicatie en coördinatie vereist om zo weinig mogelijk inspanning van de wagen te vragen. Er moet dus een voldoende groot stuk weg veilig en vrij zijn om in te kunnen halen. Zo hebben er deze dag drie verschillende teams op de eerste plaats gestaan waaronder dus het Agoria Solar Team. Dit resulteerde in een geslaagde maar hectische eerste dag.


Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x