12 februari 2021

Geen Solar Race in Australië, wel nieuwe uitdagingen!

Afgelopen jaar heeft de opkomst van het Covid-19 virus al voor heel wat veranderingen en aanpassingen gezorgd, ook voor ons team was dit niet anders. Sinds het begin van de zomer werkt ons team aan de negende Belgische zonnewagen - de opvolger van de BluePoint - met als doel onze wereldtitel te verdedigen op het tweejaarlijkse wereldkampioenschap in Australië. Deze unieke race van 3021 kilometer, die beter bekend staat als de Bridgestone World Solar Challenge, is een spannende uitdaging waarbij studententeams van topuniversiteiten van over de hele wereld het tegen elkaar opnemen om als eerste de Australische Outback te doorkruisen. Deze week heeft de organisatie van de race jammer genoeg de beslissing genomen om de Bridgestone World Solar Challenge niet te laten plaatsvinden dit jaar. De volgende editie van het wereldkampioenschap staat gepland voor 2023.

Een enorme tegenslag voor ons team dat vol enthousiasme gestart was met het ontwerpen van de volgende zonnewagen, met de positieve hoop dat het wereldkampioenschap zou kunnen plaatsvinden volgende zomer.

Dit spijtige nieuws betekent echter niet dat ons team zal stilzitten in de komende maanden. Binnen enkele weken starten we met de productie van de volgende zonnewagen, een wagen die nog beter en performanter zal zijn dan al haar voorgangers. Innoveren en nieuwe technologieën ontwikkelen voor de toekomstige generaties blijven een grote drijfveer voor het team. Bovenal willen we met het bouwen van de volgende Belgische zonnewagen aantonen dat er heel wat toekomst zit in duurzame energie en duurzame mobiliteit.

Nu het wereldkampioenschap in Australië wegvalt, zal het team in de komende weken op zoek gaan naar een nieuwe uitdaging om de prestaties van onze volgende zonnewagen aan te tonen. Het wegvallen van de Bridgestone World Solar Challenge geeft ons alvast de mogelijkheid om een nieuwe en innovatieve uitdaging te organiseren.

Zodra er nieuwe vorderingen zijn in deze uitdagende zoektocht brengen we iedereen op de hoogte van ons volgende raceavontuur!

We zijn ontzettend dankbaar voor al jullie steun en hulp tijdens de afgelopen maanden in aanloop naar deze race, en danken jullie voor jullie begrip in deze uitzonderlijke tijden.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x