12 oktober 2019

Solar Team rijdt Belgisch record tijdens kwalificaties voor WK

De studenten van de KU Leuven hebben vandaag een vierde plaats behaald op de kwalificatie voor het wereldkampioenschap. Racepiloot Bert Longin heeft een Belgische recordtijd van 2:02.64 neergezet op het circuit van Hidden Valley in Darwin. Daarmee kan het Agoria Solar Team met hun zonnewagen, BluePoint, op zondag 13 oktober als vierde aan de start verschijnen. 

Professionele piloot

De kwalificatieronde werd gereden door Bert Longin, een professionele race piloot. Hij is meegereisd naar Australie om het team van studenten te ondersteunen tijdens de belangrijke kwalificatieronde en tijdens de race. Het team heeft samen met Bert hard gewerkt aan de afstelling van de wagen, waar zijn expertise van pas kwam. 'Ik heb gevoeld hoe de wagen nu over een circuit kan scheuren, dat belooft veel voor de rest van de wedstrijd!' aldus Bert Longin.

Sterke tegenstanders

Van de 50 concurrerende teams zijn er 8 die kans maken op de wereldtitel. Het Nederlandse Solar Team uit Delft, heeft vorige editie gewonnen en is ook deze keer de te kloppen partij. Het team kan de concurrenten uit Japan, Amerika en Australië ook niet uit het oog verliezen. Het Agoria Solar Team behaalde op de vorige editie een derde plaats en wordt in de wandelgangen getipt om het Nederlandse team van de troon te stoten. 'We starten zondag al voor onze Nederlandse concurrenten, en we gaan er alles aan doen om hen voor te blijven tot op de finishlijn.', aldus Willem-Jan Claes, teamleider uit Bierbeek. Tijdens de kwalificatieronde is één van de concurrenten van het team, uit de bocht gegaan. Er zijn enkele herstellingen nodig aan de wagen maar hun piloot stelt het goed.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x