Algemene informatie Solar Olympiade

GADGET OF CHALLENGER?


Gadgets zijn toffe uitvindingen op zonne-energie. Heb jij een probleem dat je kan oplossen met zonne-energie, of een tof idee voor een spelletje?

De beste, zotste, creatiefste ideeën worden uitgekozen, en mogen gebouwd worden met ondersteuning van het Solar Team. Daarna mag je je gadget komen voorstellen op de Finaledag!


Een Challenger is een mini-zonnewagen! Heeft jullie wagentje het potentieel om alle snelheidsrecords te breken?

Dan mag je deze bouwen onder begeleiding van het Solar Team. Op de Finaledag racen de teams tegen elkaar op een racebaan van 12 meter in één rechte lijn. De snelste wagen wint!WIE?

Alle leerlingen tussen 12 en 18 jaar kunnen samen een team vormen. Teams bestaan telkens uit minstens twee leerlingen samen met een verantwoordelijke leerkracht. Jullie kiezen zelf een teamnaam en een teamleider, die het contact zal voeren met het Solar Team. 


HOE?

FASE 1
FASE 2
FASE 3

IDEEËN INSTUREN & SELECTIE

BOUWEN
FINALEDAG
BEDENK IN TEAM een gadget op zonne-energie of een zonnewagentje. Beschrijf je concept zo nauwkeurig mogelijk in een dossier en maak ook een
duidelijke schets van jullie
concept.

STUUR JULLIE DOSSIER IN
via de inschrijfpagina op de
website, samen met jullie gegevens.


Wij SELECTEREN de beste inzendingen. Zitten jullie bij de
selectie, dan mogen jullie als team jullie concept bouwen.

EEN BEPERKT BUDGET, EEN ZONNE-PANEEL EN EEN BATTERIJ krijgen jullie voor de bouw van jullie gadget of wagentje, zodra jullie geselecteerd zijn.

TWEE EVALUATIEMOMENTEN zijn er doorheen het project, waarbij de teams via mail aan het Solar Team rapporteren over de stand van zaken.

STUUR EEN FOTO IN van jullie gadget of wagen, samen met een beschrijving.

MEER LEREN OVER PITCHEN
& ONDERNEMEN
kan op de
Pitch Bootcamp.STEL JULLIE GADGET OF WAGEN VOOR tijdens de finaledag.

DE WINNENDE GADGETS worden gekozen door een jury.

HET WINNENDE WAGENTJE is de overwinnaar van de races, waarbij twee teams het tegen elkaar opnemen op een baan van ongeveer vijftien meter.VRAGEN?

Bij vragen of problemen tijdens het ontwerp of bouw van het wagentje of gadget kunnen jullie terecht bij  de teamleden van het Innoptus Solar Team. Wij staan het volledige project klaar om jullie te helpen! Je kan ons steeds contacteren via SolarOlympiade@solarteam.be of via +32 16 32 97 91.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x