30 november 2020

Geen race in Zuid-Afrika

De uitbraak van het coronavirus heeft in het afgelopen jaar heel wat veranderingen met zich meegebracht, ook voor ons team was dit niet anders. Al meer dan een jaar werkt ons team toe naar de SASOL Solar Challenge, een race van meer dan 4 000 kilometer dwars doorheen het zonnige Zuid-Afrika. Deze unieke race, waar we voor de eerste keer aan zouden deelnemen, zou oorspronkelijk plaatsvinden in september 2020, maar werd eerder in maart al uitgesteld naar februari 2021.

Door de blijvende onzekerheid rond het verdere verloop van de huidige pandemie, stond ons team deze maand voor een moeilijke keuze. Met de gezondheid van zowel onszelf als de andere teams in gedachten, heeft ons team de beslissing gemaakt om niet deel te nemen aan de SASOL Solar Challenge in Zuid-Afrika.

We zijn ontzettend dankbaar voor alle steun en hulp in de afgelopen maanden van zowel onze partners als de volgers van ons project bij de aanloop naar deze race, en danken jullie voor jullie begrip in deze uitzonderlijke tijden.

Team Zuid-Afrika bereidde zich een jaar lang voor op de SASOL Solar Challenge, een race van 8 dagen waarbij deelnemende teams meer dan 4000 kilometer zouden afleggen. 

Dankzij verschillende verbeteringen aan de BluePoint won ons team het Europees kampioenschap in 2020 en waren we ook favoriet om de race in Zuid-Afrika te winnen.

Deze verandering in planning betekent zeker niet dat ons team zal stilzitten in de komende maanden, integendeel! Het team zal zich nu volledig focussen op het ontwerpen en bouwen van de negende Belgische zonnewagen! Met deze nieuwe zonnewagen zullen we in oktober 2021 deelnemen aan het wereldkampioenschap in Australiƫ om hier onze wereldtitel te verdedigen.

Het wereldkampioenschap of de Bridgestone World Solar Challenge is een tweejaarlijkse race waarbij teams van universiteiten van over heel de wereld deelnemen om in zo min mogelijk tijd de Australische outback te doorkruisen. Benieuwd naar hoe we deze wagen zullen bouwen, blijf ons dan zeker volgen!

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x