Bridgestone World Solar Challenge

De Bridgestone World Solar Challenge, of kortweg BWSC, is 's werelds bekendste race voor wagens op zonne-energie. Tijdens de tweejaarlijkse wegwedstrijd rijden de wagens 3021 kilometer door de Australische Outback, van Darwin in het noorden tot Adelaide in het zuiden van Australië. De race is gestart om de ontwikkeling van experimentele voertuigen op zonne-energie aan te moedigen.DAGEN

UREN

MINUTEN

SECONDEN


De volgende editie van de race start op zondag 13 oktober 2019.


VOLG ONZE AVONTUREN IN AUSTRALIË

De volgende editie van de race start op zondag 13 oktober 2019. Onze avonturen kan je op verschillende platformen volgen:


SOCIAL MEDIA

De meest frequente updates worden op de Facebook/Instagram Story of op Twitter gepost.

FACEBOOK INSTAGRAM TWITTER LINKEDIN

LIVESHOW

Vanuit het midden van de Australische outback zenden we elke dag van de race een liveshow uit! We plaatsen een tafel, vier camera's en een satellietverbinding voor een liveshow van 10-15 minuten. Tijdens de show geven we een update over onze tocht door de outback en hebben we het over de uitdagingen & winsten van de dag.

De liveshows worden dagelijks om 20u (Belgische tijd) uitgezonden op onze Facebook pagina. De liveshows zijn in het Nederlands.

NIEUWSBRIEF

Tijdens de race sturen we dagelijks een nieuwsbrief uit om verslag uit te brengen over onze vorderingen & avonturen tijdens de race.

Vergeet niet om je in te schrijven voor onze nieuwsbrief: je kan de link onderaan deze pagina vinden.
MEER INFORMATIE OVER DE RACE

Teams uit de hele wereld nemen deel aan de race, waarvan de meeste afkomstig zijn van universiteiten. De race heeft een 32-jarige geschiedenis met 13 edities, sinds de eerste editie in 1987. De eerste zonnewagen die de race won was de General Motor's Sunraycer, met een gemiddelde snelheid van 66,9 km/u.

General Motor's Sunraycer, the first solar car to ever win the BWSC.

General Motor's Sunraycer, de eerste zonnewagen die ooit de BWSC won.

Sinds 2013 kent de race twee klassen, waaronder de "Challenger Class". Challengers zijn zonnewagens met één zitplaats, gebouwd met oog op efficiëntie. Ze dragen niets mee dat niet direct bijdraagt aan de snelheid en efficiëntie van de zonnewagen, zoals bijvoorbeeld airconditioning voor de piloot. De tweede klasse is de "Cruiser Class", waar praktisch bruikbare, meerzits zonnewagens worden gebouwd. Beide klassen hebben verschillende regels om een veilige en eerlijke race te garanderen. Het is in de eerste klasse, de Challenger Class, waaraan het Agoria Solar Team al 15 jaar deelneemt.

Zonnewagen in de "Challenger Class"Zonnewagen in de "Cruiser Class"


In de editie van 2019 zullen 52 teams van over de hele wereld van Darwin naar Adelaide rijden. Onder deze teams bevinden zich veel van 's werelds grootste en meest prestigieuze universiteiten, zoals TU Delft, Stanford, MIT, ...

De volgende editie start op zondag 13 oktober 2019. Onze reis door de Australische outback volgen kan je volgen via onze social media kanalen: Facebook, Instagram, LinkedIn & Twitter.


Wil je meer te weten komen over de Bridgestone World Solar Challenge? Neem dan zeker eens een kijkje op de website.

 Webshop by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x