Sasol Solar Challenge

De Sasol Solar Challenge vindt elke twee jaar plaats in Zuid-Afrika. Het is een van de meest strategisch uitdagende races voor zonnewagens, vanwege het unieke concept: in plaats van een vaste afstand zo snel mogelijk te rijden, is het de bedoeling om zoveel mogelijk kilometers in een vaste tijd, namelijk acht dagen, te rijden.

Elke wedstrijddag wordt een Stage genoemd. De teams moeten de race dag in een stad beginnen en in een andere eindigen; langs het parcours kunnen de teams ervoor kiezen om extra lussen en dus extra kilometers toe te voegen aan hun totaal. Er is één addertje onder het gras: ze moeten voor 17.00 uur de finish van die dag halen, anders verliezen ze punten. Het brengt wel een aantal voordelen met zich mee: omdat alle teams aan het eind van de dag in dezelfde stad moeten zijn, kan de organisatie douches en toiletten opzetten - veel betere kampeeromstandigheden dan we gewend zijn!

De Sasol Solar Challenge heeft ook twee speciale Stages: Blind Stages en Marathon Stages. Tijdens de Blind Stage dagen weten de teams pas een paar uur voor start van de dag welke route ze zullen rijden, waardoor de teams gedwongen worden om gaandeweg hun race strategie uit te stippelen. Wat betreft de Marathon Stage zullen de teams een langere afstand moeten afleggen dan op andere dagen. Het totale traject verandert ook om de twee jaar, waardoor de teams zich moeten aanpassen aan het nieuwe terrein.

Met zoveel nieuwe uitdagingen legt deze race veel druk op de schouders van onze strategen. We nemen voor het eerst deel aan de Sasol Solar Challenge in februari 2021 - en we streven naar een volgende eerste plaats! Je kan onze reis naar Zuid-Afrika volgen via onze social media kanalen: FacebookInstagramLinkedIn & Twitter.

Wil je meer te weten komen over de Sasol Solar Challenge? Neem zeker een kijkje op de officiële website!

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x