Punch One

Perfectionerende prestaties

De Punch-One   is de zesde Belgische zonnewagen en werd gebouwd tussen 2014 en 2016. De auto werd gebouwd voor de Bridgestone World Solar Challenge van 2015 waar hij vijfde eindigde. In september 2018 nam de Punch One deel aan de iLumen European Solar Challenge , waar hij als achtste eindigde na een botsing met een zonneauto die op het circuit tot stilstand kwam.


SPECIFICATIES

BREEDTE 180 cm
LENGTE 450 cm
HOOGTE 95 cm
AANTAL WIELEN 4
ZONNEPANELEN 6 m² siliciumcellen
LICHAAM KoolstofvezelCATAMARAN

De Punch One was de eerste catamaranvormige zonnewagen van het Belgian Solar Team. Door de piloot aan de zijkant van de auto te plaatsen, werd het frontoppervlak drastisch verkleind, waardoor de efficiëntie van de zonneauto sterk kon toenemen.


NAUW CONTACT

Tijdens de iLumen European Solar Challenge 2018 kwam de Punch One frontaal in botsing met een zonneauto die stilstond op de baan. De omstandigheden waren lastig: zware regen midden in de nacht en de zonneauto had problemen met de elektronica en dus geen koplampen. Na de eerste schok van het team en de coureur werd de auto tijdelijk gerepareerd. Er was ter plekke gereedschap aanwezig, waaronder ducttape, de favoriet van ingenieurs. De auto werd later gerepareerd en in de oorspronkelijke staat hersteld.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x