18 september 2019

Eerste testdag in Australië

The BluePoint out on the test track

Na de aankomst van de zonnewagen in Darwin, vlogen we er meteen in om de BluePoint op punt te stellen voor de eerste testkilometers. Anderhalve week later was de wagen opnieuw afgesteld, nagekeken & helemaal klaar om de baan op te gaan. Momenteel vinden de testen plaats op een testcircuit of een afgesloten baan, omdat de BluePoint nog niet gekeurd is en ze dus nog niet op de openbare weg mag rijden.

Gisteren kregen we wel een uitzonderlijke kans: Solar Team Eindhoven wilde het racecircuit, waar zij op testen, met ons delen. Hierdoor konden we een hele dag testen op Hidden Valley, het circuit waar de kwalificatie-ronde ook zal plaatsvinden op zaterdag 12 oktober.


De zonnewagen werd de voorbije week helemaal gefinetuned en nagekeken, zodat we nu met alles erop en eraan kunnen gaan testen.


Ook de eerste volgwagens werden deze week klaar gemaakt. Het opvallendste is de bestickering, waardoor we onze partners nog meer in de spotlight kunnen zetten tijdens de race.


Tweede week in Australië

Na meer dan een week in Australië te zijn, hebben we onze dagelijkse routine hier gevonden. Hard werken & testen wordt afgewisseld door samen eten & ontspannen met het team!


Joachim is onze chef kok en kookt elke dag samen met een ander teamlid. Één ding is zeker: er is altijd lekker eten!
Elke maaltijd maken we tijd om met het hele team samen te eten.

De eerste testdag was ook de eerste keer dat onze piloten met de BluePoint in de Australische hitte reden.

In België vervoerden we de BluePoint altijd in een gesloten trailer; bij de eerste testdag werd ze voor het eerst vervoerd op de nieuwe trailer, wat natuurlijk wel wat stress met zich mee bracht.
Zaterdag waren we uitgenodigd op een BBQ met de Nederlandse teams in Darwin. Het was fijn om bij te praten met de andere teams over de eerste weken in Australië!


Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x