Laatste voorbereidingen goed gestart!

Vanaf we onze voeten op Australische bodem gezet hebben, is het team er serieus ingevlogen! Het batterijpakket werd geassembleerd en de wagen volledig gestript om nieuwe onderdelen te plaatsen. De testperiode in Australië komt dichterbij. Heel af en toe was er ook nog een avondje vrij om te voetballen tegen de Nederlandse verdedigers van de wereldtitel!

 

Wagen opnieuw gebouwd

Bij aankomst zijn we direct beginnen werken aan Punch 2. De zonnewagen is eerst bijna volledig leeg gemaakt. Alle onderdelen die we gebruikt hebben voor de testen in België zijn eruit gehaald, gekuist en opnieuw geassembleerd om te dienen als reserve onderdelen. Nu wordt de wagen opnieuw geassembleerd met de race onderdelen.
We hebben ook het kantel systeem van het zonnepaneel gemonteerd in onze zonnewagen. Kortom staan we goed op schema en zijn we bijna klaar voor de testperiode in Australië. 

 

Tweede testperiode

Nadat de wagen is uitgerust met alle race onderdelen kunnen we beginnen aan de test periode in Australië. Deze test periode is niet enkel bedoeld voor de zonnewagen, maar ook voor het team. Hoe snel kunnen we een band vervangen? Hoe reageren we als een volgwagen weg valt? Hoe manoeuvreren we onze zonnewagen snel maar veilig door Darwin stad bij de start van de race?
Maar ook: hoe snel kunnen we ons tentenkamp opbouwen?
We zorgen tijdens deze testperiode dat het hele team voorbereid is op elke mogelijke race situatie. En dat hij/zij weet wat er verwacht wordt. We willen één grote geoliede machine zijn tijdens de BWSC 2017!

Een kleine overwinning

Af en toe is er 's avonds wat tijd voor ontspanning. Zo hebben we vorige week voor de eerste keer de concurrentie aangegaan met de wereldkampioen van vorig jaar, het Nederlandse Nuon Solar Team van TU Delft. In een vriendschappelijke voetbal match was de stand 6-2 in het voordeel van ons!

 

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x