23 oktober 2011

Race Verslag BWSC 2011

De Umicar Imagine, de vierde Belgische zonnewagen, werd gebouwd van 2010 tot 2011. Ze namen deel aan de Brigestone World Solar Challenge en finishten uiteindelijk tiende van de 37 deelnemers, ondanks batterijproblemen.


De wagen gebruikte hoogstaande technologieën om zo performant mogelijk te zijn, zoals het geïntegreerd concentratorsysteem. Ze finishten zesde tijdens de kwalificatie en kregen hierdoor een droomstart voor de echte wedstrijd.


Ze verloren enkele posities in de eerste helft van de competitie, maar kwamen sterk terug tijdens de tweede helft.


Na 2600 kilometer rijden, kreeg de wagen een technisch probleem: de batterijen werden te warm en moesten gekoeld worden. Het team verloor veel tijd door deze tegenslag.


Het team moest de batterij vervangen en dit ging gepaard met een tijdstraf, maar ze konden wel weer veilig en wel vertrekken. Uiteindelijk finishten ze op een tiende plaats. Ze waren wel één van de acht teams die de finish haalden zonder de wagen op de trailer te moeten zetten: de andere 29 teams hadden hun zonnewagen op een trailer moeten vervoeren op bepaalde stukken van de wedstrijd.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x