Umicar Imagine

Innovatieve energie, stimulerende innovatie

De Umicore Imagine is de vierde Belgische zonnewagen en werd gebouwd tussen 2010 en 2012. De auto nam deel aan één zonnewagenrace, de World Solar Challenge van 2011 . Eén van de piloten was Vanina Ickx , Belgische racepiloot en dochter van de beroemde Jacky Ickx. Na batterijproblemen eindigde de auto uiteindelijk als tiende van de 27 teams.


SPECIFICATIES


LENGTE 430 cm
BREEDTE 175 cm
HOOGTE 104 cm
GEWICHT 220 kg
TOP SNELHEID 130 km/u
AANTAL WIELEN 3
ZONNEPANELEN Ongeveer 6 m² multi-junctiecellen met zonnecollectoren
LICHAAM Koolstofvezel
ONDERSTEUNENDE STRUCTUUR KoolstofvezelINNOVATIE

De Umicore Imagine werd gebouwd om te innoveren: de auto had niet alleen zonnepanelen bovenop, maar maakte ook gebruik van een aangepaste zonneconcentratortechnologie die de zonnestralen concentreerde op de zonnepanelen met parabolische spiegels. Deze werden voorafgaand aan de race niet gebruikt bij het besturen van voertuigen, en het Belgian Solar Team was een pionier met dit systeem.


ACCU PROBLEMEN

Gedurende de race kampte de auto met batterijproblemen. Eén batterij vloog in brand, maar werd veilig verwijderd zonder schade aan het voertuig te veroorzaken. Vervanging van de batterij was toegestaan, maar dat kostte een boete. Dit resulteerde erin dat de auto als tiende eindigde op de ranglijst, van de 37 teams die startten. Het maakte de race uit en was een van de slechts acht teams die de race konden uitrijden zonder dat ze door een aanhanger moesten worden getrokken.


Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x