27 februari 2019

Punch Powertrain Solar Team wordt Agoria Solar Team

We hebben groot nieuws: met trots kondigen wij officieel aan dat we vanaf nu het Agoria Solar Team heten en bij deze draagt Punch Powertrain de fakkel over aan Agoria als hoofdsponsor van ons team.


INVESTEREN IN INNOVATIE

Het is niet onverwacht dat Agoria als nieuwe hoofdsponsor uit de bus komt: de Belgische technologiefederatie was in het verleden (2017-2018) al betrokken als peter. Dit jaar breidt Agoria de samenwerking verder uit om samen met ons te bouwen aan de achtste Belgische zonnewagen, met als ultieme doel een eerste plaats op het wereldkampioenschap in Australië in oktober 2019.

“Wat de samenwerking tussen Agoria en het Solar Team zo krachtig maakt, is de sterke link tussen beide organisaties. Het gebruiken van technologische innovaties om bij te dragen aan een betere wereld vormt een sterke basis voor het partnerschap. Een basis die het Agoria Solar Team moet leiden naar innovaties die nodig zijn om de beste Belgische zonnewagen ooit te maken”, zegt Marc Lambotte, CEO van Agoria.


GROTE AMBITIES MET NIEUWE HOOFDSPONSOR

Hoewel we nog even moeten wennen aan de nieuwe naam, betekent dat zeker en vast niet dat de team-mentaliteit veranderd is. De motivatie en drang om een nog betere prestatie neer te zetten dan het vorige team, is alleen nog groter geworden. We voelen ook het enthousiasme van Agoria om het Solar Team naar een hoger niveau te brengen, zowel op technisch vlak als op vlak van marketing en communicatie.

“Het is fijn om te zien dat Agoria voor ons klaar staat bij alle mogelijke uitdagingen. Hun ondersteuning, drive en enthousiasme geeft ons de boost die we nodig hebben om een prachtig resultaat neer te zetten in Australië”, zegt Willem-Jan Claes, teamleider van het Agoria Solar Team.

Met de komst van onze nieuwe hoofdsponsor kozen wij er ook voor om ons logo op te frissen. Het team en de spirit zijn nog steeds dezelfde; daarom besloten wij om onze drie groene strepen te behouden, maar een modernere look te geven.


8 JAAR TROUWE PARTNER

Dat Punch Powertrain niet meer in onze teamnaam staat, wilt niet zeggen dat het bedrijf uit beeld verdwijnt. 

Punch Powertrain is al acht jaar trouwe partner, waarvan zes jaar als hoofdsponsor. Hierbij gaven ze ons ondersteuning op alle mogelijke manieren, zowel op technisch vlak als op vlak van marketing en bedrijvenrelaties. Hieruit kwamen vier zonnewagens voort: de Umicar Imagine, de Indupol One, de Punch One en de Punch 2, maar dat is niet waar de samenwerking eindigt. Ook voor de ontwikkeling van de BluePoint, de achtste Belgische zonnewagen, zal Punch Powertrain het team op technisch vlak blijven ondersteunen.

Onze samenwerking met Punch Powertrain startte met een focus op betrouwbaarheid voor de vijfde Belgische zonnewagen, de Indupol One. Bij de Punch One verschoof de doelstelling van betrouwbaarheid naar prestatie en bij de Punch 2 zetten ze bovenop de prestatie ook in op innovatie. Met resultaat, want de laatste zonnewagen won niet enkel de innovatieprijs in het wereldkampioenschap, maar veroverde ook de eerste plaats in de meeste extreme race voor zonnewagens in Chili.

Website by

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x